Rakkaussuhde tarvitsee omalla puolella olemisen taitoa. Jotkut ovat imeneet sen jo äidinmaidossa. Toiset taas opettelevat sitä hitain askelin. Kun elämässä on riittävästi laiminlyöty, on vaikeaa suunnistaa omalle puolelle tai edes ymmärtää, mitä se tarkoittaa. Useat avaavat ikkunan itseensä vasta elämää vavisuttavissa käännekohdissa. Silloin luotsataan eteenpäin tutka päällä, joskus myös tosiystävän tai ammattiauttajan avulla. Rakkaussuhde voi herkästi kaatua katkeroitumiseen jos kokee ettei toinen arvosta uhrautumistani. Tai siihen, että en hehku ulospäin sitä ainutkertaista, mitä minulla on. Eihän kukaan voi vetää puoleensa jos ei ole omalla puolellaan.

Niinpä ajattelin kirjottaa sinulle jotakin siitä, mitä minulle merkitsee kun voin olla omalla puolellani;

  • En aliarvioi sitä naista, joka juuri tällä hetkellä elämässäni olen. En hylkää itseäni, vaikka olen tullut hylätyksi. En pakene vastuutani itsestäni vaan seison omilla jaloillani. Silittelen hellästi minussa elävää vaimoa, äitiä ja naista. Pidän häntä hyvänä.
  • Minulla on lupa kerätä hyvää tahtovia ihmisiä ympärilleni. Päästän irti sellaisista kontakteista, jotka rikkovat enemmän kuin rakentavat. Nautin ihmissuhteista, joissa energia virtaa ja antaa voimaa molempiin suuntiin, joissa kuljetaan toinen toistamme tukien.
  • En ohita itseäni vaan pyrin rauhassa kuuntelemaan, mitä haluan ja mitä toivon, ristiriitaisissakin tilanteissa. Silloin pystyn tekemään valintoja, jotka ovat omia päätöksiäni. Ei ole kuitenkaan ihmissuhteitteni etu, että toimin jatkuvasti vastoin tahtoani. Kaikki ympärilläni kärsivät jos en rakasta ja kunnioita minua minuna. Ajatukseni ovat yhtä tärkeitä kuin muiden. Jos en ilmaise niitä, en tule myöskään nähdyksi.
  • Uskallan ottaa vastaan rakkautta. läheisyyttä ja kaikkea ihanaa. Opettelen luottamaan, että olen sen arvoinen. Nautin hyvällä omallatunnolla.
  • Saan olla heikko, haavoittuvainen ja lopen väsynyt. En hoputa itseäni pärjäämään ja selviytymään. Annan itseni olla ja kerron sen läheisilleni. Pyydän rohkeasti apua jos koen sitä tarvitsevani.

nkkk11

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat