Kuva: Tommi Selander

Pariskunta oli päättänyt palata yhteen eron jälkeen. He olivat onnellisia sovusta ja uudesta yhteydestä. Ihmeissään he olivat kuitenkin siitä, että läheskään kaikki ympärillä eivät iloinneet heidän onnestaan. Olisi kuulemma kannattanut pysyä eronneena, kun nyt kerran oli erottu. Tarkemmin mietittyään kaikki ne, jotka suosittelivat heille eroa olivat itse eronneet (eivätkä olleet palanneet yhteen ex-puolison kanssa). Kuulostaako tutulta? Yllättävän usein monet fiksutkin ihmiset katsovat ja kommentoivat toisten elämää omista lähtökohdistaan käsin. Elämän yksi tärkeä oppi: Omat ratkaisut eivät välttämättä sovi toisille ollenkaan. 

Vaikka toki ystävien ratkaisut vaikuttavat isosti omaan elämään. Mitä nuorempi mieli, sen suurempi vaikutus muilla on .  Mekin joudutimme nuorena naimisiinmenoa pitkälti varmaan siksi,  että ympärillä olevat ystävätkin menivät naimisiin. Toki sen jälkeen ratkaisumme ovat monesta ulkoisesta syystä olleet toisenlaisia kuin ystäviemme. Läheskään kaikki ystävämme eivät ole olleet hedelmöityshoidoissa, saaneet adoptiolasta, rakentaneet taloa tai alkaneet ohjaamaan parisuhdekursseja. Omista työläistäkin valinnoistaan voi olla iloinen silloin, kun ne ovat OMIA VALINTOJA. 

Jokaisen ystäväparin eropäätös pysäyttää. Väistämättä erot vaikuttavat myös ystävyyteen ja välit ainakin eron toisen osapuoleen helposti liudentuvat, hiipuvat. Jokaisen ystäväpariskunnan ero on pistänyt meitä parina miettimään miten meillä menee nyt. Riittääkö meillä vielä tunnetta, tahtoa ja taitoa? Nämä keskustelut ovat olleet hyviä, oikeastaan välttämättömiä. Mielessä on aina käynyt kysymys: Mitä jos mekin erkaannumme? Mitä korjausliikkeitä meidän pitäisi tehdä? Oletko vielä tyytyväinen  just mun kanssa?

Omat toiveet, toisen toiveet ja lasten toiveet. Niin helposti jonkun toiveet jäävät kuulematta. Välillä tuntuu, että elämä vaatisi melkein yliluonnollisia kykyjä. Nykyään puhutaan paljon voimabiiseistä. Onneksi.

Laura Voutilainen kertoo oman voimabiisin olevan Mr. Misterin Kyrie. Minäkin muistan omasta nuoruudestani tämän biisin hyvin. Se soi sukkadiscoissa ja c-kasetillani kotimankassa. Kappaleen oli nauhoittanut radiosta.  Biisissä lauletaan Kyrie eleison ja tarkoittaa Herra armahda! Minulle se tarkoittaa esimerkisi: Auta minua kulkemaan omaa tietäni selkä suorana siten, että kuuntelen myös puolisoni toiveita, suostun hyvällä tavalla vaikutettavaksi mutten mitätöi omia toiveitani. Ja kuuntelen ystäviäni, mutta annan heidän kulkea omaa tietään. Ja kyrie eleison, Herra armahda ja johdata! Olenhan vain ihminen, enkä läheskään aina tiedä, mitä tahdon ja tarvitsen. 

Kesäterveisin,

Minna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat