Kuva: Pixabay.com

Elämäni viimeinen rakkaus?

Olen seurustellut montaa kertaa ja kerran olen ollut naimisissa. Minussa on parisuhdetta ajatellen sellainen tekovika, että osaan löytää tästä maailmankaikkeudesta juuri ne urpoimmat tyypit. Tai ehkä se onkin lahjakkuutta.

Rakastumisen huumassa toinen on tosi jeespliis. ”Olisitko viimeinen elämäni rakkaus” on soinut päässä kuulkaa monta kertaa. Ja kuinkas sitten on käynytkään? Toinen alkaa ärsyttää. Ensin joku pikkujuttu, sitten vähän isompi ja lopulta koko tyyppi on niin ärsyttävä, että meinaan tukehtua raivooni. Toisessa on niin paljon vikoja, etten pysty millään käsittelemään niitä kaikkia.

Ja sitten kävi niin, että tapasin tyypin, joka ei alkanutkaan ärsyttää. Me nimittäin puhumme koko ajan ja kaikesta. Saan puhua ja purkaa kaikki ajatukset ja tunteet heti. Ja toinen tekee samoin. En nieleskele enää tunteitani tai salaa ajatuksiani ja jos salaan, kostautuu se välittömästi – mahaan sattuu enkä saa nukuttua. Pystyn hengittämään, kun saan puhua. 

Tiedän ihan älyttömän monta muutakin ihmistä, jotka tukahduttavat tunteitaan. Yleensä kyse on tietysti negatiivisiksi leimatuista tunteista. Tai jostain niin arasta asiasta, kuten seksistä, ettei suu vaan aukea puhumiseen. Ei vaan pysty eikä kykene.

Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua, jos puhuisit?

Itselleni ylivoimaisesti pahinta on se, ettei toinen pysty puhumaan vaikeista asioista hyökkäämättä. Inhoan sitä, että toinen pitää puhumistilanteita kilpailuna, joka pitää voittaa. Ei parisuhde saa olla suhde, jossa itseä korotetaan nousemalla toisen olkapäille. Parisuhteessa ei kerta kaikkiaan jaella mitaleita missään lajissa.

Nytpä tässä keksin, että sama menetelmä pätee sekä urheilussa että parisuhteessa. Nimittäin PPP eli pitää pystyä puhumaan ja jos ei pysty, pätee POP = pitää opetella puhumaan.

Vihaa ja muita tunteita on kaikilla, ne vain pitää opetella purkamaan rakentavasti. Usein se joka pelkää, huutaa. Kun puhuu ihan niistä oikeista ajatuksista ja tunteista ja raivaa polkua toisen luo, ei tarvitse nieleskellä, ärsyyntyä tai sairastua siksi, että panttaa ja salaa tunteita.

Terveisin, Miia Moisio

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat