Usein puhuttaessa lapsista, puhutaan siitä mitä kehitysvaihetta kunkin lapsi käy läpi. Montako sanaa osaa ja koska muodostuu lause, ja jaetaan tietoa siitä, millä keinoin edistää kaikenlaista kehittymistä.

Usein kun äitini kysyy, en aina edes muista mikä on jälkikasvuni uusin sana. Minusta tuntuu, että hän oppi melkein minulta huomaamatta kävelemään, ja vaatteita hän pukee ja riisuu, koska hän haluaa, ei siksi, että sitä olisi treenattu.

Sen olen  huomannut, että me voimme kikattaa nukkumaan mennessä vaikka kuinka kauan.  Jälkikasvuni huumorintajulla ei ole rajaa. Häntä ei voi vedättää juuri missään, hän arvaa todelliset aikeeni. Hän huomioi ja jakaa omastaan. Hänellä on myös kyky saada ihmiset toimimaan. Hänen vetoavuuttaan on vaikea vastustaa.

Mikä viisauden siemen tässä nyt sitten on parisuhdemielessä? Ei kannata katsoa hirveän tarkkaan kumppanin kehitysvaiheita, vaan katsoa sitä kuka hän sisimmässään on ja millaiselta sinusta hänen seurassaan tuntuu. Niinkuin että onko hän jo oppinut laittamaan sukkansa pyykkikoriin ja pyyhkiikö hän huolellisesti pölyt vai voiko kaiken unohtaa vain kikattamalla ilman syytä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat