Kuva: Mika Wallasvaara

Rakastan rakkautta. Huokailen ja itken rakkaustarinoiden äärellä. Itken myös, kun näen vauvan syntyvän – telkkarisarjoissa siis. Kaksi poikaa olen kyllä itsekin synnyttänyt, silloin en itkenyt vaan iloitsin niin, että meinasi sydän haljeta. Noita nassikoita hoidin kotona seitsemän ja puoli vuotta.

Omia rakkaustarinoitakin on ollut ja kyllä – itketty on. Sydän on särkynyt monta kertaa ja yhtä monta kertaa se on eheytynyt jälleen. Avioeroni viisi vuotta sitten on sysännyt minut polulle, jonka määränpää ei ole vielä ollenkaan näkyvillä. Parisuhteista ja erityisesti eroista tuli oman eron myötä minulle myös työ, jossa saan auttaa suhteissaan kipuilevia ihmisiä.

Hassua joskus on se, että minua kutsutaan parisuhdeammattilaiseksi. Ehkä olenkin, jos omista kolhuistaan opikseen ottanutta sellaiseksi voi kutsua. Toki oman kokemukseni myötä tunnen ymmärtäväni kotiäitejä, perusperheessä eläviä ja parisuhteessaan kipuilevia, eronneita, yksinhuoltajia ja uudelleen rakkautta yrittäviä.

Pienenä tyttönä ihailin nelikymppisiä naisia, he näyttivät niin ihanilta ja itsevarmoilta. Olen nyt itse siinä iässä. Ja miten nautinkaan, kun saan aidosti ja avoimesti pohtia sitä, mitä on naiseus ja miehuus, kipinä ja intohimo.

Katselen ja kuuntelen ympäristöäni aika tarkkaan, pyöräytän havaintoni kokemusmaailmani kautta, lisään ehkä ripauksen kouluissa oppimaani ja kirjoitan joka maanantai kaikesta siitä, mitä elämä on eteeni kuljettanut.

Terveisin Miia Moisio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat