Kuva: Unsplash, Kari shea

Alkaako jo hermo kiristymään ajatuksesta, kenen luo jouluna mennään ja millainen on aaton aikautaulu? Entäpä oletko jo täysin uupunut pelkästään siivouksen määrästä?

Itse olen ajatellut jättää aikataulutuksen viime hetkeen, keskittyä fiilistelyyn ja joulun odotteluun, vaikka yksityiskohdat ovat auki. Meillä on jo hyvissä ajoin keitelty glögiä, leivottu pipareita, ihmetelty tavaratalon jouluikkunaa ja  selattu lelukuvastoa. Olen tyttäreni tavoin ihastunut lehdykän jokaisesta jutusta. Me emme päättäneet mitä tulee joulupukin konttiin, me olemme vain ihastelleet kaikkea.

En ole koskaan määritellyt ajankohtaa, jolloin joulu saapuu kotiimme.

Otimme tänään kaikki joulukoristeet esiin. Niistä valikoitiin vain osa esille. Minä valikoin vihreää. Tyttäreni keitti joulupalloista keittoa ja hänen huoneensa täyttyi tontuista. Hän ihasteli jokaista koristetta ja nautti. 

Nyt on marraskuu. En ole koskaan määritellyt ajankohtaa, jolloin joulu saapuu kotiimme. Tänään minulla oli aikaa, fiilistä ja voimia ottaa joulukoristelaatikko esiin. Minulla oli mahdollisuus antaa lapsen riemulle tilaa ja aikaa. Jos määrittelisin tarkkaan, koska joulu saa tulla, en välttämättä olisi juuri sinä vuonna siinä hetkessä valmis joulun riemulle. Saattaisin samalla tuhota toisen riemun. Saati, jos pitäisi ensin siivota ja sitten vasta koristella. Varmasti olisin kireä koristelija, siivousrätti kädessä.

Tänään me söimme nakkikeittoa ja lapseni halusi laittaa jouluisen soittorasian soimaan. Vaikka koko loppu joulukausi olisi kaaosta, meillä oli tämä sunnuntai, ja me kaikki nautimme.


Terveisin, Ulla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat