Voit keittää kumppanillesi esimerkiksi herkullisen flunssan karkoitus -juoman inkivääristä ja sitruunasta. Kuva: Dominik Martin, Unsplash

Kaikkialla yskitään ja niiskutellaan. Flunssa-aalto leviää jälleen tsunamin lailla ja on peittänyt meidänkin kodin alleen. Kumppanini alkaa olla jo pikku hiljaa voiton puolella, mutta minä puolestani vasta uppoamassa syvyyksiin. Täältä pöpöjen keskeltä ajattelimme jakaa teille viisi vinkkiä flunssaisen kumppanin varalle. Kaikki aidossa arjessa testattuja sekä hyväksi koettuja.

1. Yritä ymmärtää väsynyttä kiukuttelijaa. Flunssa vie yöunet ja saa olon kurjaksi. Kurkkuun sattuu, hiki valuu, köhä ärsyttää ja lihaksiin koskee. Pahimmillaan unetkin jäävät toistuvasti vähäisiksi ja lopulta väsymys sekä inhottava olo saavat pinnan kireälle. Kiukku nousee pintaan ja monet asiat ärsyttävät. Yritä ymmärtää väsynyttä ja kipuisaa kiukuttelijaa, sekä sitä mistä tuo kiukku kumpuaa. Kaikkeen ei kuitenkaan tarvitse taipua, vaan omista rajoistakin on hyvä pitää huolta.

2. Osta lämmintä juotavaa ja hyvää syötävää. Kuppi kuumaa voi tehdä ihmeitä ja harva asia piristää niin, kuin hyvä ruoka. Flunssassa olo on erityisen kurja, joten samalla on myös lupa syödä jotain erityisen hyvää. Loihdi kumppanillesi herkullinen keitto, hanki hänen suosikkiruokaansa tai kipaise kaupasta kauan haaveiltu jäätelö. Kunhan vatsa, kurkku, suu ja sydän kiittävät.

3. Rakenna yhteinen pesä. Täytä sänky pehmeillä tyynyillä ja peitoilla. Kärrää paikalle itsesi lisäksi pientä syötävää ja juotavaa sekä kirja luettavaksi tai ruutu katseltavaksi. Kääriytykää yhteisen peiton alle ja unohtakaa muu maailma. Keskittykää lepäämiseen ja toisiinne.

4. Kannusta pysähtymään. Joskus voi olla vaikeaa pysähtyä lepäämään. Elämä kulkee eteenpäin vaikka flunssa saapuisikin. Jotta, siitä kuitenkin pääsisi eroonkin, niin pitäisi malttaa myös pysähtyä. Antaa flunssan olla ja mennä. Levätä. Kannusta kumppaniasi lepäämään ja auta häntä mahdollistamaan se. Tee se mitä voit, jotta hän voisi vaan levätä, mutta älä kuitenkaan aja itseäsikään piippuun.

5. Ole lähellä, mutta myös tilaa antaen. Joskus toinen on yhtä tärkeä kuin nenäliinapaketti, mutta toisinaan taas kaipaa vaan omaa tilaa tauteinensa. Uskalla kuunnella ja lukea kumppaniasi ja anna hänen myös tarvittaessa sairastaa sekä levätä yksinkin. Älä kuitenkaan katoa tyystin maisemista vaan ole myös läsnä niin, että toinen voi tietää voivansa tarvittaessa turvautua sinuun.

Olkaa hyvä, ja pikaista paranemista!

Flunssaisin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat