Kuva: Unsplash Michael Fenton

"Mistä tiedät, että rakastat jotakuta?" Sitä kysyi minulta eräs viime viikolla. Kerroin tietäväni sen siitä, että sen sanominen on luontevaa. Niin luontevaa, että se on oikeastaan ainoa rehellinen tapa kuvata tunteitani häneen. Niin luontevaa, että sen sanominen meinaa lipsahtaa suusta ihan vahingossakin. Hän puolestaan kertoi tietävänsä sen siitä, että olisi valmis vaikka kuolemaan toisen puolesta.

Tunnistamme rakkauden hieman eri asioista ja nuo asiat voivat kertoa jotain niistä kaikista erilaisista tunteista, tuntemuksista, merkityksistä, sitoumuksista, odotuksista ja lupauksista, joita rakkauteen liitämme tai jätämme liittämättä. Ne voivat selittää miksi joku näyttää toisesta tuhlailevan sen sanomista, ja joku toinen taas varovan.

Puhumme paljon rakkaudesta, mutta paljon vähemmän siitä mitä sillä oikeastaan tarkoitamme. Kuitenkin juuri rakkauden merkityksestä puhuminen voisi olla ennaltaehkäisemässä väärinymmärryksiä. Kun tiedämme mitä toinen tunnustaa tunnustaesaan rakkautensa, on häntä ja tilannetta kenties helpompaa ymmärtämään. Ymmärtämään miksi joku säästelee sanojaan, miksi joku jakaa niitä ilolla, miksi joku pelkää ja mitä ylipäätänsä sanoillamme tarkoitamme.

Rakkauden tunnustamisen lisäksi meidän kannattaisi siis tunnistaa ja tunnustaa mistä sen tunnistamme. Avata sitä kaikkea mitä rakastaminen meille merkitsee ja mitä siihen liitämme. Kertoa se vaikka jo ennen tunteesta suoraan puhumista. Kertoa:

Mistä juuri sinä tiedät, että rakastat?

Kiinnostunein terveisin Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat