Parisuhteiden äärellä puhutaan usein kipinästä. ”Se oli ihan hyvä tyyppi, mutta ei meidän välillä ollu kipinää” tai ”Meidän suhteessa on alusta asti kipinät sinkoillu”. Parisuhteen palikat-nettisivullakin lausahdetaan ”Lisää kipinää parisuhteeseen”. :)

Mikä kipinä oikein on ja miten se syntyy?

Kipinästä tulee ensimmäiseksi mieleen intohimo tai jokin muu selittämätön, jota on joidenkin ihmisten välillä ja joidenkin ei. En oikein pääse sanaan kiinni muuta kuin sen kääntöpuolen kautta. Kun ei ole kipinää, tulee itselleni olo jostain aika pliisusta, joka ei liikauta suuntaa taikka toiseen.

Kun on kipinää, toisella on jokin merkitys. Kipinöinnissä on kipinää, potkua, virtausta, sähköä, energiaa, intohimoa. Jotain joka pitää itsen, toisen ja suhteen elävänä. Jos ei ole kipinää, ei peiton allakaan paljoa tapahdu, kai. Nukuttaa tai päätä särkee ehkä kyllä. Kipinä voi olla fyysistä tai henkistä, ehkä molempia ja vielä jotain muuta näiden lisäksi.

Joskus varmaan voi kipinöidä liikaakin. Kun samaan laariin laitetaan kaksi oikein temperamenttista tyyppiä, alkaa kipinät lennellä; riidellään ja rakastetaan niin, että näkyy ja tuntuu. Ja osapuolet väsyvät taisteluolotilaan.

Jos ajatellaan, että meistä jokainen on vähän kuin sädetikku, joka saadaan rätisemään ja hehkumaan pimeässä, on meissä myös sytytyslanka. Sytytyslankaa kun jollakin hehkutetaan, alkaa tapahtua – viritytään parisuhde- ja hyvinvointitaajuudelle :)

Miten naiseutta ja miehisyyttä voitaisiin hoitaa niin, että sytytyslanka on mukavasti positiivisessa hehkutilassa vähän kaiken aikaa? Ja sopivan tilaisuuden tullen syttyy palamaan ja hoitamaan parisuhdetta ihan kunnolla. Kipinästä pitää pitää huolta, muuten se sammuu. Tarvitaan kipinävahteja :)

Eikö pieni polte polta pieniä epäpuhtauksiakin? On helpompi olla avoimessa yhteydessä, rakastaa, antaa anteeksi ja jaksaa yrittää, kun kipinä pidetään elävänä. Se jokin liima joka tekee parisuhteesta parisuhteen :)

Miten teillä saadaan positiiviset kipinät lentämään? :)  

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat