Sitähän voisi kuvitella, että ihminen osaisi käyttäytyä elämänsä tärkeimmässä suhteessaan. Olisi kehittänyt taitojaan siitä, kun ensimmäisen kerran iskee himo riistää juuri se lelu toisen kädestä, johon toinen tarttui. Että osaisi käsitellä mustasukkaisuuden tunteitaan paremmin kuin yksivuotias, jonka äidin sylissä on ensi kertaa joku toinen lapsi. Olisi oppinut elämän varrella jotain ja oppeja noudattaen kunnioittaisi lähisuhdettaan.

Mutta ei. Aikuisenahan kohtaa uudestaan ja uudestaan mustasukkaisuutta ja kateutta. Kuka katselee facebookista seurueeseen merkittyjä ja suivaantuu. Kuka ei jaksa kuunnella siivousneuvoja. Kuka sulkeutuu puhelimeensa, kuka uppoutuu töihinsä ja kuka kilpailee läheistensä huomiosta.

Tunteet ovat tuoneet yhteen ja tunteet voivat erottaa. Ei koekaan samanlaista yhteyttä kuin ennen tai ei jaksa enää yrittää. Järki voisi auttaa, muttei se muista silloin kun ärsyttää. Siksi näitä vinkkejä ja näkökulmia kannattaa lueskella, vaikka vain ajankuluksi. Aina joskus järki voittaa tunteen ja tunnistaa  käyttäytymismalleja, joita ei kannata vaalia. Ymmärtää, ettei kannata olla tässä asiassa alkukantaisten tunteiden ohjailema.  Onkin jokin tunne, jota ei kannata helliä, vaan antaa järjen voittaa.

Ja joskus ne eivät ole kauhean vaikeita asioita edes. Niin kuin lapsille opetaan, ettei ota lelua toisen kädestä kysymättä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat