[avatar]

Rakkaus on ihanaa ja hyvä parisuhde elämän suuri lahja. Joskus elämä kuitenkin menee niin, että toinen haluaa, syystä tai toisesta, lopettaa suhteen. Työni kymmenien eroryhmien vetäjänä sekä eropäätöstä pohtivien ja eron jälkeen itseään kasaavien ihmisten terapeuttina on opettanut minulle muutamia tärkeitä asioita.

Tässä yksinkertaiset ohjeet jättäjälle:

1. Älä jätä jouluna, juhannuksena, vappuna, uutena vuotena tms, jotta et pilaisi toiselta tätä ajankohtaa pahimmillaan loppuelämäksi.

2. Älä jätä toista hänen syntymäpäivänään tai muuna hänelle merkityksellisenä päivänä (rippi-, ylioppilas-, valmistujais- ym. päivät) äläkä myöskään sen päivän aattona.

3. Älä jätä silloin, kun toinen on juuri saanut jonkun muun huonon uutisen.

4. Älä jätä viestillä. Kunnioita toista niin paljon, että annat hänelle mahdollisuuden kuulla uutisen sinulta kasvokkain.

5. Varaudu etukäteen ”miksi”-kysymykseen. Tulet kuulemaan sen joka tapauksessa jossain vaiheessa. Auta toista ymmärtämään päätöstäsi. Älä sano sellaista, mikä ei ole totta. Totuus kirpaisee kerran, mutta on siitä huolimatta helpompi kestää kuin epämääräiset selittelyt. Vältä kuitenkin loukkaamasta toista tarkoituksellisesti.

6. Jos olet päättänyt, että ero on lopullinen, älä anna toiselle turhia toiveita. Älä helpota omaa oloasi lupailemalla asioita, jotka eivät koskaan tapahdu. Syyllisyys voi olla raskas taakka, hae sen kantamiseen tarvittaessa apua.

 

Tietoa ev.lut. kirkon palveluista eroon liittyen löydät täältä:

http://evl.fi/EVLfi.nsf/0/E9D4A6045980A350C22574800044C7DC?OpenDocument&lang=FI

Perheasiain neuvottelukeskusten yhteystiedot löytyvät täältä:

http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/40D5B401E55B1785C225748000449ACD?OpenDocument&lang=FI

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat