Heinäkuussa ollaan lomakaudella. Jokaisella on jotain toiveita.

Me pidämme lomaa muutamissa katkelmissa, ja jokaiseen katkelmaan suhtaudun samalla odotuksella: odotan, että saamme olla rauhassa kahdestaan.

Kesä Helsingin arjessa on kyllä ihana, kun siitä ehtii nauttimaan yhdessä. Loma tarkoittaa kuitenkin sitä, että arki jää yhtälöstä pois. Kaikesta tulee paljon ihanampaa, kun saa vain olla rakastettunsa kanssa, ja tehdä yhdessä sitä, mitä mieleen sattuu tulemaan.

Rakastaja odottaa, että saa ihailla rakastettuaan. Lomalla on aikaa ihailla toista. On tunteja ja tunteja ihailuun ihon etäisyydeltä, kosketuksen etäisyydeltä ja katseen etäisyydeltä. Voi melko keskeytyksettä keskittyä siihen.

Lomalla on aikaa kukoistaa rakastajana vielä paljon paremmin kuin arkena: huomioida toista, antaa ja vastaanottaa rakkautta.

Kun rakastaja menee lomalle, hän on omimmillaan. Lomalla tulee rennoksi ja huumorintaju avaa kalvosimensa, käärii hihat ja ryhtyy toimiin. Iho päivettyy ja ryhti kohentuu. Semmoinen kaikki sitten koituu rakastetun iloksi.

Joskus pitää tietysti osata vähän annostellakin; sekin on rakastajan taitoja. Minä viriän lomaillessa innostumaan kaikesta kivasta, erityisesti tiedosta. Lomamatkaillessa sellaista tietoa tulee eteen koko ajan, erilaisia infotauluja ja näyttelytekstejä, radiodokumentteja autoradiosta, artikkeleja kesälukemistosta, ja koko internetin syvät tiedon kaivot erilaisiin mielenkiintoa herättäviin kysymyksiin liittyen.

Kaiken kivan ja kiinnostavan, minkä löytää, haluaisi tietenkin rakastetulleen jakaa. Ja kaikkein kiinnostavinta tietystikin on hän. Sellainen yhdistelmä, että selostan rakastetulleni sitä, miten hän minua innostaa, on ehkä parhaiten loman pitkään, hitaaseen aikaan sopiva.

Toisaalta olen oppinut, että rakastajana harjaantumista on tunnistaa, milloin esittää pienoisluentoja ja milloin käynnistää keskustelu mistäkin kiinnostavasta ja milloin vaieta. Niinpä – mutta kun on paljon yhdessä, niin kuin lomalla juuri ollaan, ehtii toisaalta paremmin havaitsemaankin sitä, miten paljon kysyy ja miten paljon itse selittää.

Rakastajan lomatoiveisiin liittyykin tämä perusjuttu: että rakastetulla on hyvä ja onnellinen olo siinä lähellä. Mitä vain toinen tarvitsee, ja mistä toinen ilahtuu, sitä haluaa antaa. Siihen on aikaa oikein erityisellä tavalla keskittyä, kun loma on. Siksi minä rakastajana iloitsen, että on heinäkuu.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat