Kuva: Unsplash, Goh Rhy Yan

Riidellessä ei välttämättä oikeastaan ole ollenkaan kyse siitä ihmisestä, joka on siinä vieressä, vaan ihan kaikesta muusta. Lapsiperheessä yksi ärsyttävin asia on se, ettei ehdi tehdä suunnittelemiaan asioita. Oikeastaan ei välttämättä huvittaisi urheilla, mutta ruumis huutaa, että on pakko. Aika on vain varastettava jostain ja muistettava sopia siitä. Sitten kun huvittaa urheilla, ehkä joskus unohtaa sopia ajan varastamisesta.

Jos tekee töitä kotona tai on yhteydessä kavereihinsa, roikkuu puhelimessa, eikä ole läsnä.


Kaiken voisi välttää myöntämällä kaiken, mutta kun ärsyttää, että ei ole ehtinyt edes tehdä kaikkea sitä mitä olisi halunnut.

Näistä tällaisista epähuomioista voi huomauttaa puolisoaan. Tähän voi vastata osoittamalla, että toinen on toiminut samoin. Riitahan on siinä valmis. Toista alkaa ärsyttämään se, ettei itse ole ehtinyt tehdä jotain ja kääntää siis syyttävän sormensa toiseen.

Kaiken voisi välttää myöntämällä kaiken, mutta kun ärsyttää, että ei ole ehtinyt edes tehdä kaikkea sitä mitä olisi halunnut.

Kaksivuotiastani ärsyttää aina silloin tällöin. Mitähän kaikkea kaksivuotias on päivän aikana halunnut toteuttaa, mutta ei ole saanut? Voin uskoa, että asioita on aika paljon.

Aika vähästä me aikuiset taidamme luopua siihen verrattuna. 


Terveisin, Ulla Oinonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat