Kuva: <span class="photographer">Ulla Oinonen</span>
Kuva: Ulla Oinonen

Kristillinen kasvatus. Mitä se tarkoittaa? Saako sitä tehdä vai pitääkö ihmisen itse valita...jajaja...tiedätte kyllä. Moni on toisaalta ymmällään siitäkin, että jos haluaisi kasvattaa kristillisesti, niin mitä se sitten niinkuin olisi.

Enpä tiedä teistä muista, mutta aika luonnollisesti meillä on muukin kasvatus arjessa mukana, musiikkia kuunnellaan ja lauluja lauletaan, pensselit vedetään silloin tällöin esiin ja sängyllä hypitään. Tässähän sitä on musiikki-, taide- ja liikuntakasvatusta. No jos se uskontokin siinä samalla olisi elämässä mukana. Adventteja on neljä, Hoosianna raikaa, Jeesus mainitaan ja käsiä ristitään välillä ahkerammin ja välillä harvemmin.


Se on minusta kristillistä, opettaa ajattelemaan.


Sanoituksia, tekoja ja elämyksiä on erilaisia, niinkuin on meillä laulettavia laulujakin. Kasvatettava siitä nappaa asioita ja muodostaa kaikesta kuulemastaan ja näkemästään omaa maailmankuvaansa. Ei yksi yhteen samanlaista kuin minulla. Ei onneksi. Hän suodattaa ja omaksuu. Näin se on juuri hyvä.

Se on minusta kristillistä, opettaa ajattelemaan. Kun erinäisiä kysymyksiä kasvatettavalta tulee, en edes ajattele, että niihin pitäisi tyhjentävästi vastata. Me ihmettelemme niitä yhdessä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat