Lapsemme syntyi aamulla. Lasta kehotettiin pitämään iholla. Vauva rauhoittui yhtä lailla sekä isän että äidin iholla. Ensimmäinen päivä kului nahalla köllötellessä.

Illan tullen olimme hämillämme. Miten me nyt nukumme? Ja miten vauva nukkuu? Kapaloimmeko sen ja laitamme pinnasänkyyn? Painoimme ensi kertaa kutsunappia ja kätilö tuli apuun. Hän sanoi, että parasta olisi, jos vauva nukkuisi iholla.

Edellisen yön valvoneina päässämme pyöri vain kysymyksiä vauvan musertumisesta meidän allemme ja mahdottomuudesta nukkua itse pikkukäärö vatsan päällä. Lopulta emme voineet muuta kuin ottaa pikkunyytin syliin. Vuorottelimme syöttöjen välissä ja me kaikki nukuimme.

Olemme kokeilleet kaikenlaisia siirtoja omaan sänkyyn, mutta asuinpaikkamme vaihtuessa kosteusvaurion tieltä yksi asia on ollut pysyvää: nappulan nukkuminen meidän välissä. Hänelle on tärkeää koskea joko jalallaan tai kädellään isään ja äitiin, kumpaankin.

Sanoilla en saanut jälkeläistäni rauhoittumaan. Kosketus sai. Syntymän jännittämä ruumiini ei olisi palautunut ilman elämän kosketusta ihollani.

Kuinka tärkeää on kosketus ihmiselle ensimmäisestä päivästä alkaen viimeiseen hengenvetoon asti.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat