Kuva: Kelly Sikkema, Unsplash

Kaikki on nyt kuitenkin niin onellista tai kaikki on jo muutenkin liian surullista. Juhlapäivästä tai iloisista uutisista on niin vähän aikaa tai ovat niin pian tulossa. Toiset surulliset uutiset tulivat juuri tai saattavat tulla ihan kohta. Ei ole aikaa prosessoida ja surra tai on liikaa aikaa murehtia ja vajota. Kohta ollaa niin tiviisti tekemisissä tai ei olla vielä ehditty olla tapeeksi.

En usko, että koskaan on hyvä aika erota. Aina on ollut jotain, on jotain tai tulee olemaan jotain minkä takia ajoitus eroamiselle olisi huonoin mahdollinen. Niinpä joissan tapauksissa päätetään odottaa. Odottaa, että olisi parempi hetki. Odotetaan ja odotetaan hamaan tulevaan tai siihen asti, ettei enää pystytä, ajankohdasta riippumatta.

Koskaan ei ole hyvä aika erota, joten ei auta kuin erota huonoon aikaa. Silloin, kun se tulee ajakohtaiseksi ja varmaksi. Tehdä siitä hetkestä niin hyvä kuin mahdollista tai erosta niin vähän tuhoava kuin vain pystyy. Pelata niillä korteilla, jotka on siihen hetkeen annettu.

Joskus tuntuu kuin Jumala, kohtalo, elämä, tai miten sen sitten näemmekään, pelaisi julmaa peliä ja tekisi erosta ajankohtaisen mitä huonoimpiin aikoihin. Hetkiin, kun viho viimeisenä tahtoisi tai pystyisi eroamaan. Antaa käteen mahdollisimman huonot kortit. Joskus voikin toki olla fiksua tai kohtuullista odottaa hetken verran pahimman vaiheen yli. On kuitenkin hyvä miettiä milloin ja miksi niin tekee. Miettiä millaista on se yhteinen arki jos toinen tai molemmat tietävät sen kuitenkin olevan vain väistämättömän odottamista. Luoko se aika muistoja, joilla tahtoo suhteen viimeiset hetket värjätä. Kannattaa myös miettiä odottaako sen pahimmalta näyttävän hetken toisella puolella tosiaan helpommat ajat vai voiko edessä olla vain pysyvä odotusten kierre.

On ikävää ja lähes julmaa, että niinkin raskaalle, kipeälle ja vaikealle asialle kuin ero, ei löydy yksiselitteisesti loistavaa ja helppoa hetkeä. Mutta kenties vaikeille, kipeille ja raskaille asioille ei koskaan löydy. Ero, niin monien muiden asioiden tavoin, ei ole juuri koskaan yksiselitteisesti helppoa. Silti erosta, niin kuin monesta muustakin asiasta, tuppaa kuitenkin lähtökohtaisesti aina, tavalla tai toisella, lopulta selviämään. Vaikka sen ajankohta olisikin huono, niin kuin aina.

Lohduttavin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat