Mistä rakkaus löytyy? Jotkut onnekkaat tapaavat samoissa kaveripiireissä tai harrastuksissa. Joku suhde alkaa työpaikkaromanssina. Yhä useampi löytää elämänkumppaninsa netin kautta. Vantaan seurakunnat, perheneuvonta mukaan lukien, halusi auttaa rakkauden löytämisessä molemmilla areenoilla: livenä ja netissä.

Toukokuisena perjantai-iltana sain olla mukana tässä iloisessa sinkkutapahtumassa. Heila ennen helluntaita -illan tapahtumapaikkana oli Vantaan kaupunginmuseon Rakkauden tiloja – tunteiden kiitotiellä -näyttely. Sinne on koottu tosielämän rakkaustarinoita eri vuosikymmeniltä, kirjeita, kuvia, esineitä ym. Sinkkuillassa oli tarjolla speed datingiä uudella konseptilla ja tutkittua tietoa siitä, miten tehdä hyvä ensivaikutelma. Minun roolini oli olla tuunaamassa halukkaiden osallistujien nettideittiprofiilia entistä toimivammaksi. Luonani kävi parikymmentä elämänkumppaniansa etsivää sinkkua, joiden profiilikuvia – ja tekstejä tutkin jokaisen kanssa henkilökohtaisesti.

Hyvä ensivaikutelma on yhtä tärkeä netissä kuin live-elämässäkin. Ensiksi katsottiin siis profiilikuvia. Tärkein on tietenkin se kuva, joka tulee ensimmäisenä näkyviin kun selaa nettideittisivustoa. Tällä kuvalla on ratkaiseva merkitys, niinpä se kannattaa valita tarkasti. Epäkiinnostava kuva saa siirtymään seuraavaan, positiivinen pääsee jatkoon. Hymy on aina hyvä, yrmeät, jäyhät tai ylimielisennäköiset ohitetaan helposti. Aurinkolasit saattavat tuntua itsestä coolilta, mutta kumppania etsivä haluaa yleensä kohdata katseen.

On hyvä muistaa vanha viisaus, että yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvakokoelmaan kannattaa siis satsata. Valitse erilaisia kuvia itsestäsi erilaisissa tilanteissa. Mieti jokaisen kuvan kohdalla, mitä haluat tällä kertoa. Yksi maisemakuva voi olla hyvä, varsinkin jos se maisema on sinulle jollain tavalla merkityksellinen. Useampi auringonlasku tms ei hyödytä. Jos moottoripyöräily on tärkeä osa elämääsi, laita ihmeessä kuva itsestäsi pyöräsi kanssa. Jos se taas ei ole, jonkun satunnainen pyörä (tai purjevene, auto, hevonen tms) vaikuttaa helposti vähän hölmöltä ja on harhaan johtavaa. Mieti myös, kannattaako julkaista kuva, jossa olet krapulassa, huolimatta siitä, kuinka hieno hiekkaranta siellä takana näkyy. Huumori on hyvä, mutta vain siinä tapauksessa, että se aukeaa katsojalle. Sitä voi tietysti käyttää myös testinä: joka tajuaa vitsisi, on samalla aaltopituudella. Mutta jos matchejä ei juurikaan tule, sitten se ei ehkä ole ollut kovin onnistunut juttu vaan päinvastoin.

Kiinnitä huomiota myös kuvissa näkyvään kehon kieleen. Oma kumppanini olisi hylännyt minut jo alkumetreillä, mikäli hänen silmiinsä olisi osunut ensimmäinen profiilikuvani, jossa kurkistelen vienosti hymyillen ison ruusun takana. Mielleyhtymä oli: ujo ja estynyt. Sellaista en todellakaan halunnut viestittää! Samoin itse epäröin tovin miesystäväni sellaisen kuvan kohdalla, jossa oli etualalla paljon oluttuoppeja. Se, että hän itse oli kuvassa pukeutuneena frakkiin, hälvensi kuitenkin tuoppien negatiivista viestiä ja antoi ymmärtää, että oluen juominen ei ehkä ole se tärkein juttu.

Pahinta on, jos ei ole kuvaa eikä tekstiä ollenkaan. Sellaisella profiililla tuskin elämänkumppania ollaankaan hakemassa. Mielestäni ei kannata myöskään jättää tekstiosiota tyhjäksi ajatellen, että kiinnostuneet voivat sitten lähettää kysymyksiä. Jos olet liikkeellä pelkällä ulkomuodolla, voi olla turha odottaa sellaisten tyyppien lähestymistä, jotka olisivat kiinnostuneet sinusta pintaa syvemmältä.

Niin kuvien kuin tekstienkin kanssa olennaista on, että ne ovat positiivisella tavalla rehellisiä. Mieti, mikä on oikeasti erityistä juuri sinussa. Jos itse on vaikea keksiä, kysy kavereiltasi. On hyvä, jos persoonallisuutesi näkyy. Pieni särmä voi olla kiinnostava. Kerro, mistä asioista pidät. Mikä saa sinut ilahtumaan? Millaisista asioista olet kiinnostunut?

Jos toinen lähtisi sinun kanssasi treffeille tai tapailisi sinua, millaista se olisi? Minne menisitte, mitä tekisitte? Kertomalla siitä herätät toiselle mielikuvan sinusta ja hänestä tekemässä yhdessä jotain hauskaa. Tärkeää on, että profiilissasi on tarttumapintaa. Jotain, joka kuvaa juuri sinun ominaislaatuasi ja herättää kiinnostuksen.

Millaisiin asioihin sinä kiinnität huomioita, kun kohtaat uuden ihmisen, kasvokkain tai netissä? Mikä saa sinut kiinnostumaan ja mikä kääntymään poispäin?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat