Kuva:Pixabay

Omia kasvatusmetodejaan täällä jakaessaan on hyvä myös aika ajoin tsekata, että toimivatko ne. En esimerkiksi ole ikinä uskonut paheksunnan ja syyllistyksen voimaan. En oikeastaan missään asiassa.

Miten sitten olen lähtenyt kohtaamaan lapseni joululahjatoiveita? Postiluukusta tupsahtaneita lelukuvastojahan on meillä selattu hartaasti. Niitä on kuskattu päiväkotiin. Kuvastossa kaikki on ollut ihanaa. 

Selväähän on, että eihän tämän maailman tavarapaljous ole kestävää ja kohtuutta on opetettava jälkipolville. Mutta en kuitenkaan ole nähnyt itseäni saarnaamassa kolmivuotiaalle kuvaston äärellä. En oikein usko, että se kantaisi hedelmää, että kylvisin syyllisyyden siemenen itämään ja masentaisin hänet maailman epäoikeudenmukaisuudella, joka ilmentyy juuri hänen innossaan, koska oikeasti ongelma on meidän aikuisten.

Jätin siis tämän tekemättä. Sitten kysyessäni jälkikasvun lahjatoivetta, hän esittää toiveekseen pienen sinisen kukan.

Terveisin, Ulla

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat