Kuva: <span class="photographer">Unsplash</span>
Kuva: Unsplash

Seksi on seksuaalista toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Tässä kohtaa määrittelen sen myös ehdottomasti juuri sellaiseksi toiminnnaksi, johon jokainen osallistuja on antanut suostumuksensa. Siihen liittyy mielihyvää ja kauneutta. Kuitenkin samaan aikaan se kantaa harteillaan koko historian verran taakkoja, joita olemme sen päälle heittäneet.

Kristillisestä näkökulmasta Jumala on luonut meidät jokaista sopukkaamme myöten. Halumme, tunteemme ja nautintommekaan eivät ole Hänelle vieraita. Seksuaalisuus ja seksi ovat osa Hänen luomistyötään. Ja varsin kaunis osa jos oikein miettii. Lahjoja. Kutkuttavaa intohimoa, ylitsepursuavaa nautintoa, intiimiyttä ja läheisyyttä. Monien kauniiden ja lämpimien tunteiden ilmaisua.

Seksi on luotu kauniiksi, mutta me olemme heittäneet jo pitkään sen harteille monenlaisia taakkoja kannettavaksi. Kaltoinkohdelleet sitä. Olemme tuominneet sen hävettäväksi tai jopa likaiseksi ja tuomittavaksi. Laittaneet sen piiloon ja salaisuuksien joukkoon. Tehneet sen kaiken niin hyvin, että uskomme sen usein jo itsekin. Näemme kaiken itse rakentamamme taakan emmekä enää Jumalan luomistyössä luomaa kauneutta.

Toisaalta olemme tehneet seksistä myös välineen. Välineen shokeerata, myydä, hallita ja arvottaa. Olemme unohtaneet sen oman arvon ja vain käyttäneet sitä hyväksemme muiden asioiden tavoittelussa. Olemme hävenneet ja laiminlyöneet sitä samaan aikaan.

Jumalan luomistyön kauneutta ja hyvyyttä emme onneksi voi itse rakennetuilla taakoillamme poistaa. Peittää kyllä voimme ja sen olemme usein lahjakkaasti tehneetkin. Onneksi samalla tavalla meillä on valta myös purkaa rakentamiamme taakkoja ja kaivaa alkuperäistä kauneutta takaisin esiin. Päättää, ettemme suostu enää kaltoinkohtelemaan tuota kaunista lahjaa, joka on meille iloittavaksi ja käytettäväksi annettu. Päättää osoittaa sille sitä kunnioitusta ja kiitollisuutta, jota se ansaitsee. Ja voimme tehdä sen päätöksen jo tänään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat