Kuva: Felipe P Lima Rizo, Unsplash

Addikti. Se sinä olet. Et vain tajua sitä vielä.

Sydänsuruista kärsivän aivoissa tapahtuu samanlaisia asioita kuin esimerkiksi kokaiinista vierottautuvalla. Kärsimme siis vieroitusoireista. Ongelmana vain on, että emme välttämättä tajua milloin jarrutammekin omaa toipumistamme; milloin hankimme oman fiksimme vierottautumisen kustannuksella.

Kännipuhelut, lukemattomat viestit, muistojen selailu jne. Ne voivat kaikki olla pieniä annoksiamme vierottautumisen tiellä, kun pääasiallista huumettamme emme enää saa. Ja ne kaikki heittävät meitä hieman taaksepäin. Joskus jopa aivan alkumetreille. Niin, että joudumme kestämään ne kärsityt kivut, surut ja huonovointisuudet uudestaan. Kunnes olo tuntuu jälleen sietämättömältä ja hankimme uuden annoksemme. Noidankehä on syntynyt ja kivuliaasta matkasta on tullut kohtuuttoman pitkä.

Siskoni antoi heti viimeisimmän eroni jälkeen kullan arvoisen vinkin. Hän neuvoi avaamaan puhelimeen tiedoston, johon kirjoittaisin kaikki ne viestit, jotka tahtoisin tuoreelle exälleni lähettää. Kirjoittaisin ne sinne ja lupaisin itselleni, että jos esimerkiksi kolmen tai kuuden kuukauden jälkeen tahtoisin yhä ne kaikki lähettää, niin voisin sen tehdä.

Kärsimme siis vieroitusoireista.

Tiedostoon kirjoittaessa en saisi reaktiota exältäni. En mahdollista vastausta. Ainakaan vielä. Tämä auttaisi eteenpäin. Erkaantumaan. Vieroittautumaan. Kuitenkin samalla saisin purkaa tunteitani ja lupaus harkita lähettämistä tulevaisuudessa tekee kirjoittamisesta mielekästä. 

Alkuun viestejä tulee enemmän. Hitaasti niiden määrä ja sävykin kuitenkin muuttuu. Alkuun toki ailahdellen. Saattaa perättäin itkeä ikävää ja sitten huutaa suuttumustaan. Kirjoittaa yhtenä päivänä vähemmän kuin koskaan ennen ja seuraavana taas enemmän. Mutta hitaasti jokin kuitenkin muuttuu. Niin, että oikeastaan jo alussa tietää, että mitä luultavimmin ei aio tulevaisuudessa niitä viestejä koskaan lähettää. Kaikki ne kaipauksen vuodatukset, raivon purkaukset, lukuisat kysymykset, kipeät teoriat ja uudet ideat kuinka suhteen voisi sittenkin saada toimimaan jäävätkin vain sinulle. Tai sitten eivät. Toki ne voi aina lähettää jos siltä vielä tulevaisuudessa tuntuisikin. Mutta ensi sijaisesti ne ovat kuitenkin sinulle; tukena vaikeassa hetkessä asioiden käsittelyyn ja eteenpäin menemiseen sekä oman taipaleen seuraamiseen. 

Eli jos sinä kärsit nyt sydänsuruista, niin kokemukseni perusteella suosittelen tätä siskoni vinkkiä lämpimästi! Älä lähetä sitä viestiä exällesi tänään vaan laita se muistioon ja lähetä sitten myöhemmin, jos yhä siltä tuntuu.

Etenevin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat