Istun rovaniemeläisessä hostellissa. Käynnissä on ystäväni polttarimatka.

Saadessani bestmanin roolin kysyin hänen ajatuksiaan polttareista. Alkuun hän ei kaivannut niitä lainkaan. Koitin kuitenkin kannustaa miettimään asiaa vielä uudestaan rauhassa ja vaikka ihan uudelta kannalta.

Näen polttarit läheisen ihmisen ja tämän onnen juhlistamisena. Häissä juhlistamme ihmisten välistä rakkautta, heidän suhdettaan. Ystävääni ja hänen puolisoaan. Halusin sen lisäksi päästä muistamaan ja juhlistamaan myös pelkästään ystävääni ja sitä, että hän on löytänyt rinnalleen ihmisen, jonka kanssa tahtoo arkeaan jakaa.

Polttarit, kuten juhlat ylipäätään, saavat näyttää ihmiseltä itseltään.

Keskusteluiden ja pohdintojen jälkeen löysimme ratkaisun. Kahden miehen matka pakkassäiden perässä pohjoiseen. Ilman suurta joukkoa, hulluja asuja tai julkisia tehtäviä. Vain kaksi ystävystä, kasa lämpimiä vaatteita sekä valkea lapin luonto.

Polttarit, kuten juhlat ylipäätään, saavat näyttää ihmiseltä itseltään. Joillekin niihin kuuluu perinteisiä elementtejä, toisille taas ei. Perinteisistä juhlista ei tarvitse luopua vain, koska ei tahdo juhlia niitä niin kuin yleensä. Voi löytää oman tapansa.

Minulle juhlan ideana on juhlistaa juhlittavaa, joten tuntuu vain luonnollista, että se myös näyttäisi häneltä itseltään. Kaikissa muodoissa.

Talvisin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat