Vuodenlopun vapaiden kunniaksi haastaisin kaikenlaisia pareja tekemään muutamia hyviä huomioita rakastetustaan. Kannattaa tehdä niin siksi, että se, mitä ajattelee, vahvistuu.

Ylipäätään elämässä syntyy paljon enemmän onnistumisia, kun ihmisiä tarkastelee heidän vahvuuksiensa kautta. Kun voi ajatella rakastettuaan ihaillen, se säteilee taatusti myönteisellä tavalla. Kokeilkaa tai olkaa kokeilematta.

Minun on helppo tehdä hyviä huomioita rakastetustani, koska minusta hän on häkellyttävä ja poikkeuksellinen monin, monin erilaisin tavoin. Seuraavassa muutamia joulunajan yhdessäolon rauhassa syntyneitä huomioita satunnaisessa järjestyksessä.

Hän on niin avara ihminen. Minun on persoonana ja ihmisenä ja tällaisena miehenä kuin minä olen helppoa ja houkuttelevaa olla hänen lähellään, jakaa hänen elämänpiirinsä, koska hän kykenee ottamaan minut vastaan.

Ja toisaalta hänen lähellään, katsellessani ja seuratessani hänen maailmaansa, minun oma ajatteluni ja olemisen tapani avartuu myös; tapahtuu niin kuin katsoessa jostain korkealta kauas avartuvaa kumpuilevaa maisemaa, joka näyttää jatkuvan sellaisiin suuntiin, joissa itse on vain harvoin tai ei koskaan kulkenut. Sellainen maisema herättää itsen sisällä uudenlaisen vastakaiun, sen laajuus kulkeutuu ideana itsenkin sisälle.

Hän on rehellisesti ja suorasukaisen välittömällä tavalla aito itsensä. En oikeastaan koskaan ole tavannut ketään, joka välttäisi roolien ottamisen ja niiden taakse piiloutumisen niin täysin. Ihailen häntä siitä tavattomasti ja nautin siitä jatkuvasti. Hän on opettanut minulle omana itsenä olemisen taidosta enemmän kuin kukaan muu.

Hän kykenee olemaan rakkaudessa avoin ja avoimuudessaan herkkä. Siksi minä voin kohdata hänet syvimmin, ja siksi on olemassa sen kohtaamisen kautta yhteisen kasvamisen tila. Hän uskaltautuu.

Vähän suorastaan kadehdin hänen huumorintajunsa terävyyttä ja nopeutta. Mutta riittää, että meistä toisella on sellainen kyky oivaltaa ja sanoa, minä saan puolestani nauttia siitä. Etenkin silloin kun se lempeän karheasti kohdistuu minuun itseeni. Omalle itselle rehevästi nauraminen on ainakin minun mielestäni peräti terveellistä sielun hierontaa, ja olen kiitollinen siitä. Hän pitää minut verevänä eikä päästä tunkkaistumaan.

Hän on uskomattoman vetävä. Varmaan se johtuu kaikesta yhteensä, sekä sitten siitä, millainen hän on päästä varpaisiin. Minun varpaani hän saa kippuraan ihastuksesta kaiken aikaa. Se on ihanaa!

Hänen olemuksensa saa minussa aikaan niin voimakkaita tunteita, että ne ovat avanneet minulle uudenlaisen suunnan tutkia omaa itseäni. Sitä kautta olen oppinut omasta itsestäni näinä vuosina yhdessä paljon sellaista, joka on ollut aikaisemmin tuntematonta.

Hän rakastaa minua, ja tämä onnellisin asioiden tila antaa minun oppia jatkuvasti lisää. Minusta tuntuu, että hänen planetaarisessa vetovoimassaan me pysymme jatkuvassa liikkeessä, ja liike paras tila rakkaudelle.

Minulle on koitunut valtavasti sisäistä hyvää tehdä jatkuvasti eriteltyjä huomioita rakastetustani. Siitä on koitunut hyvää sekä minulle henkilökohtaisesti, että meille yhdessä. Se ei ole maksanut mitään, mutta on antanut tunteen syvästä rikkaudesta.

On etuoikeus tehdä huomioita ihmisestä, jota rakastaa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat