Kuluneen vuoden aikana ystäviäni on tullut vanhemmiksi, mennyt kihloihin, muuttanut yhteen ja alkanut seurustelemaan. Ympärilläni on valtava määrä rakkautta. Joskus se herättää kaipuuta tai kysymyksiä omasta kohtalosta.  Useimmiten tunne on kuitenkin onneksi toisenlainen. Useimmiten se rakkaus heijastaa kauneuttaan ja voimaansa myös minuun.

Jokainen ystävieni ilouutinen on aidosti helkäyttänyt sydäntäni. Olen täyttynyt onnesta, ilosta ja toivosta, kuin olisin katsonut pysähdyttävän kaunista maisemaa. Niin kuin tavallaan olenkin. Saan nähdä jotain luotua, elävää ja merkityksellistä. Se koskettaa ja herättää toivoa. Tulee olo, että maailma, jossa on jotain tällaista ei voi olla kauttaaltaan paha. Toivoa on.

Ystävieni seura tuntuu hyvältä. En ole onneton pariskuntien ympäröimänä, vaikka olisikin ihanaa olla siinä oman kumppanin kanssa. Heidän rakkautensa ei kuitenkaan vie minulta mitään pois. Joskus melkein päinvastoin; rakkaus, kun synnyttää rakkautta. Heidän onnensa ja kauniisti hohkaava rakkautensa lämmittää ja valaisee minuakin siinä vierellä. Maailma ei ole niin kylmä, eikä olo niin yksinäinen , kun lähellä on rakkautta. Se ei, ehkä ole omaa, mutta se on silti kaunista. Ja sen kauneuden rinnalla on hyvä olla ja katsoa löytäisikö joskus sitä omaakin rakkautta.

Läheisteni rakkaus ei saa minua unohtamaan kaipuutani omaan rakkauteen. Se ei korvaa sitä tai työnnä sitä kauemmas. Oma rakkauteni on yhä jotain, mitä toivon tulevaisuuteeni. Minulla ei kuitenkaan ole hätää tai kiirettä, sillä tunnen ja näen, että rakkautta todella on. Se löytää kyllä tiensä luokseni jos niikseen on ja sillä aikaa minun on hyvä olla näin.

Iloitsevin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat