Kuva: PIxabay

Tulevana lauantaina Helsingin keskustassa järjestetään massajuoksutapahtuma, Midnightrun. Yöjuoksulla on perheessämme pitkät perinteet. Rumpalipoikamme osallistui bigbändin soittajana tapahtumaan useana vuonna peräkkäin. Niinä vuosina ihailimme muiden juoksua yleisöstä. Viime vuonna uskaltauduin itsekin mukaan.

Täysikuun valossa juoksin elämäni ensimmäiset 10 kilometriä yhdessä naapurin kanssa. Tänä vuonna päätimme osallistua tapahtumaan avioliittotyöporukalla. Teetimme tapausta varten juoksuhousut, jonka lahjetta somistaa työn symbolina toimiva joutsenpari.

Olen yrittänyt juosta joka toinen päivä. Osan lenkeistä teen yksin, osalle saan seuraa. Toisinaan vierellä juoksee naapuri, joskus puoliso, usein omat lapset. Aivan kuin askel kulkisi kevyemmin, kun vierellä on samaa päämäärää tavoitteleva kanssajuoksija. Jokaisen lenkkiseuralaisen askel on erilainen. Miehen ja pojan kanssa joudun kiristämään tahtia vauhdissa mukana pysyäkseni. Naapuri juoksee kanssani samaan tahtiin. Tyttären askeliin sovitan omat askeleeni.

Juoksu on kuin elämä. Hyvässä lykyssä saamme rinnallemme matkaseuraa. Elämänpolut kohtaavat jonkin matkan päästä taas erkaantuakseen.

Jotta yhteinen matkanteko olisi miellyttävämpää, kulkijat sovittavat askeleensa toistensa askeliin.

Juoksussa ja parisuhteessa on niissäkin paljon samaa. Erirytmisyys aiheuttaa närää monessa suhteessa. Useimmat puolisot ovat tavoiltaan ja temperamentiltaan erilaisia. Tämä on monesti parisuhteen hyödyntämätön voimavara.

Jos suhde on jatkuvaa hoputtamista ja toiselle vaatimusten asettamista, vuorovaikutus näivettyy vääjäämättä.

Yhteisen pesän eteen puuhastelu edellyttää oman tekemisen sovittamista toisen tekemisen tahtiin. Nuorena kuvittelin olevani lähes kaikissa asioissa puolisoani nopeampi. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen tilannekuva on toinen. Olemme eri asioissa eritahtisia. Elämä toisen rinnalla on huomattavasti rennompaa kun ote erilaiseen elämänrytmiin on tutkiva.

Tahdin sovittaminen toisen tahtiin pitää elämän yllätyksellisenä ja hengittävänä. Itsekkyyden voittaessa saan kulkea omassa seurassani.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat