Kuva: Pixabay.com

Rakkautta odottaessa

Luin monta vuotta sitten kirjan ”Rakkautta odottaessa”. Kirjan sisältö tulee mieleeni aina silloin tällöin ja nyt taas, kun teen töitä pariskuntien kanssa.

Moni kokee yksinäisyyttä, vaikka elää parisuhteessa. Moni sinkku todella kaipaa rinnalleen sitä, joka toisi elämään muutakin kuin työn, ystävät ja harrastukset.

Jokainen joka kaipaa rakkautta ihan missä tahansa siviilisäädyssä, elää rakkauden odottamisen olotilassa. Sinkkuna tämä on aika ymmärrettävää, mutta minusta on tärkeää puhua myös siitä, kuinka paljon parisuhteessa elävä voi odottaa ja toivoa.

Mitä rakkauden odottamisen olotila parisuhteessa voi tarkoittaa?

Jos tunnet pohjatonta yksinäisyyttä ja elät vähän kuin sivustakatsojana omassa elämässäsi, pysähdy kuuntelemaan. Kuuntele ja katsele, miksi tunnet yksinäisyyttä. Eikö kumppanisi näe sinua? Eikö ole aikaa sinulle? Elättekö sitku-elämää? Pitääkö kumppanisi sinua itsestäänselvyytenä tai pelkkänä isänä tai äitinä?

Kun koet noin, odotat rakkautta. Ja voi miten epäreilulta se tuntuu! Elää parisuhteessa ja tuntea yksinäisyyttä. Jos noin kokee, ei ole ihme, jos katse alkaa viipyillä muissa kuin omassa kumppanissa. Tai itsetunto on laskenut ja alakulo vaivaa.

Näitä tunteita on vaikea katsoa ja kuunnella rohkeasti. Jos tuntee noin, onko ainoa vaihtoehto ero?

Mitä voi tehdä, jos elää rakkauden odottamisen olotilassa?

Sen sijaan että antautuu rakkauden odottamisen olotilalle eli ei oikeataan elä vaan odottaa ja ehkä katkeroituu, voi ajan käyttää kovinkin hyödyllisesti. Itsensä rakastaminen on hyvin tärkeää omaa hyvinvointia ajatellen. Mitä jos tekisit hyviä tekoja itsellesi? Opettelisit rakastamaan itseäsi? Työstäisit tunnelukkojasi? Tutustuisit siihen, kuka juuri tällä hetkellä olet, mitä tunnet ja mitä todella tarvitset? Aloittaisit sen harrastuksen, joka tuottaa sinulle hyvää oloa? Pitäisit itsestäsi huolta sisäisesti ja ulkoisesti?

Ja katsoisit rauhassa, mihin tuo kaikki johtaa.

Terveisin, Miia Moisio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat