Kuva: <span class="photographer">Unsplash</span>
Kuva: Unsplash

Mitä toivot ihmissuhteiltasi? Joskus oli hetkiä, kun haaveilin määrästä. Tunteesta, että näin ja näin moni on vuosien saatossa minuun rakastanut tai tykästynyt. On ollut aikoja, kun olen haaveillut kestosta, siitä että joskus voisin sanoa isovanhempieni tavoin, että tämän henkilön kanssa olen katsonut maailmaa yli puolen vuosisadan ajan.

Nykyään en tarvitse kumpaakaan. Nykyään toivon suhteeltani laatua, syvyyttä. En välitä siitä monia suhteita elämäni aikana minulla on ollut. En loppujen lopuksi kaipaa myöskään ehdottomasti pituutta. Kenties löydän seuraavaksi suhteen, joka kestää elämäni loppuun asti. Kenties rakastun ja petyn niin moniin otteisiin, etten pysty sitä nyt edes arvaamaan. Sitä kuitenkin toivon, että jokainen suhde voisi koskettaa minua ja elämääni sekä kenties tuon tlisen osapuolen elämää ja olemusta.

Suuretkaan lukemat hääpäivissä eivät siis korvaa syvyyttä ja merkityksellisyyttä. Eivät myöskään lukemattomat kepeät ja pinnalliset suhteet.

Keskittyessäni syvyyteen muuttuu moni asia. Kaukainen ihastuminenkin voi mullistaa elämän vaikkei koskaan etenisi mihinkään. Kunhan se koskettaa syvältä ja antaa sen tehdä niin. Syvyyteen keskittyessä en myöskään pelkää niin paljon mahdollisia eron hetkiä. Silloin suhde ei ole epäonnistunut, tai toiveeni välttämättä jäänyt täyttämättä, vaikka suhde päättyisikin. Suhde on voinut silti koskettaa ja muovata niin minua kuin toistakin. Toisaalta ei haittaa vaikka seuraava suhde veisi minut hautaan asti, jos tiedän sen tarjoavan sitä syvyyttä ja merkityksellisyyttä, jota kaipaan. '

Suhteet, jotka eivä kosketa, joissa ei ole syvyyttä, eivät täytä kaipuuta, jota minulla suhteelleni on. Ei vaikka niitä olisi kuinka monta. Voihan ihminen olla esimerkiksi yksinäinenkin vaikka elämässä olisi ihmisiä valtavat määrät. Oleellisempaa kun on, onko kukaan heistä aidosti läheinen tai turvallinen. Samoin ei kuitenkaan vuosikymmenienkään suhde vasta suhteen kaipuuseen, jos se ei pääse olemaan aidosti läheinen tai turvallinen.

Suuretkaan lukemat hääpäivissä eivät siis korvaa syvyyttä ja merkityksellisyyttä. Eivät myöskään lukemattomat kepeät ja pinnalliset suhteet. Siksi enää en kaipaa elämääni valtavaa määrää suhteita enkä vain pitkää parisuhdetta vaan syvää suhdetta. Oli se sitten kuinka lyhyt tai pitkä tahansa, ainoa tai osa monien muiden perättäistä sarjaa. Samaa toivon myös sinulle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat