Hyvien hetkien liika odottaminen voi tehdä niistä suoritettuja hetkiä. Valmiiksi mietitty viimeistä piirtoa myöten voi viedä yhteisiltä hetkiltä niiden maagisuuden. Se tarkoittaan sitä voimaa, joka tekee ainutkertaisista ajan pysähdyksistä, tulevista muistoista, kannattelevia. Malttamaton odotus ja loppuun asti suunniteltu ei tee välttämättä täydellistä kohtaamista. Sitä olen opetellut. Jälkikäteen on miettii, mikä meni vikaan. Mikä teki tästä onttoa ja ahdasta. Puitteethan olivat ainakin näennäisesti loistavat harmoniselle yhdessä ololle.

Pidän yllätyksistä ja yllätysten järjestämisestä jos vain olen voimissani. Viikko sitten perjantaina tulin kahden päivän koulutuksesta kotiin. Mieheni oli valmistanut meille herkkuaterian kuohuviinin kera. Kun kysyin innoissani: " Mitä me juhlimme? " Hän sanoi: " Sitä, että sinä tulit kotiin." Siinä oli taikaa, jota en unohda. Se myös kosketti, jostain syvältä, lämpimästi ja hellästi.

Hyvä hetki. Täydellinen hetki. Onnellinen hetki on tila, missä suunniteltu ja odotettu pääsee hengittämään. Missä on varaa liikkeelle, muutokselle ja spontaanisuudelle. Missä uskaltaa vapaasti rakastaa ja vastaanottaa rakkautta. Missä voi toisen antaa olla toinen. Missä ei yritä kontrolloida hetkeä vaan voi yhdessä toisen kanssa antautua sen vietäväksi ja kannateltavaksi.

Haluan irtisanoutua sellaisesta odottamisesta, joka kapeuttaa tulevat hetket omassa mielessä tietynlaisiksi ja valmiiksi eletyiksi. Jos valmistan ajatusteni filminauhalle meille suunnitellun koreografian sinua kuulematta, saatan jäädä toteuttamaan sitä ypöyksin. Hyviä hetkiä ei vain voi elää etukäteen, mutta jälkikäteen kyllä. Niiden muistaminen lohduttaa, tuo turvaa, nostaa hymyn huulille ja joskus ne itkettävät.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat