Kirjoitukset avainsanalla mindfulness

Kuva: Jaakko Kaartinen

Olen odottanut joululomalta sitä hetkeä, jolloin on tarpeeksi levännyt olo, ja mieli sen myötä on vapautunut liikkumaan vapaasti, ja mennään yhdessä rakastetun kanssa kävelylle keskellä päivää. Se kävely on kohta, jossa syksyn tekemisten jälkeen tuntuu, että olen palannut lopuksi siihen, missä kaikki muu on laitettu sivuun ja keskeisin on läsnä.

Se on pelkistynyt hetki, yksinkertainen ja kaunis. Vielä tarvitaan hiukkasen lisää lepäämistä. Sitten voisi olla sen aika. Sopivasti uuden vuoden päivänä.

Me puhuimme jouluaattona, että pidämme molemmat lahjojen antamisesta ja niiden saamisesta. Siihen liittyy mielihyvää. Vierastan omalla kohdallani ajatusta sellaisesta asketismista, jossa sovitaan, ettei lahjoja anneta puolin eikä toisin. Miksi hylätä sellainen ilo? Ilo ja sen tuoma mielihyvä on enemmän kuin tärkeää, rakkaudessa ja rakkaussuhteessa.

Yhdessä vietetty aika ilman muiden asioiden tekemistä on sekin vähän kuin lahja, jonka saa tällaisena loma-aikana. Mutta olen ajatellut tänä jouluna asiaa enemmänkin niin päin, että kun raivaa tieltä pinnallisempia asioita, kuten työt, esiin tulee se, mitä haluaa eniten tehdä, nimittäin olla rakastetun kanssa yhdessä.

Kävimme katsomassa elokuvan toissailtana, The Wife. Puhuimme siitä pitkään pois tullessamme ja kävellessämme lopuksi takaisin kotiinpäin sain noiden polveilleiden keskustelujen myötä yhtäkkiä mieleeni varsin selvän kuvan siitä, miten kerta kaikkiaan suuressa määrin ohjaavana voimana minun elämässäni toimii se, että rakastan tätä ihmistä, jota rakastan.

Se oli perustotuuden hahmotus yhdessä väläyksessä, maisema hänestä minun sisälläni.

Rakkaani on minun innoittajani, ja kokemus elämän merkityksellisyydestä palautuu monin tavoin juuri siihen, että hän on ja minä saan olla hänen kanssaan, ja toteutua ihmisenä hänen kanssaan. Minulla on niin mukava olo rakastettuni lähellä. Hänen seurastaan koituu niin monenlaista mielihyvää. Tulen hänestä hyväntuuliseksi ja iloiseksi ja onnelliseksi. Kun olen hänen lähellään, minulle tulee valtavasti ideoita ja hyviä päähänpistoja ja luovia puuskia.

Rakastettuni saa minut esiin itsestäni. Ihmekös se, että kun katson häntä, minussa herää ihailun tunne ja hyvä olo ja koen aina vain lisää hykerryttävää mielihyvää.

Onneksi on lepoa ja aikaa asettua. Näitä tarvitaan, koska tärkein on kirkkaasti selvillä. Rakastettuni, tähteni.

 

Terveisin, J

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat