Kirjoitukset avainsanalla romantiikka

Minä rakastan rakkautta; äidinrakkautta, universaalia rakkautta, kaikenlaista rakkautta, mutta ylimpänä kiinnostuksenkohteenani on parisuhderakkaus. Löysin kaapistani vähän aikaa sitten kirjan Bambi ja tajusin, että olen oikeasti rakastanut rakkautta jo pienestä tytöstä asti.

Olen huokaillut ja haaveillut ja odottanut koko elämäni. Ja hiukan hävettää kertoa: olen lukenut varmaan tuhat Harlekin-romaania, kuunnellut Johanna Kurkelan biisiä ”Kaikki askeleet” sydän vereslihalla viimeiset viisi vuotta ja pelannut pullonpyöritystä paljon enkä koskaan kyllästy. En kuitenkaan tykkää tehtävästä vaan pelkästään totuudesta. On hykerryttävän kiinnostavaa kuulla ihmisten totuuksia rakkaudesta.

Olen romantikkojen romantikko ja voisin ihastumisrintamalla alkaa kutsua itseäni kokemusasiantuntijaksi :D Minä uskon vieläkin prinsessa-satuihin ja ritareihin. Minulle parisuhde merkitsee utupilveä, ruusuja ja sitä että saan ihan oikeasti olla nainen isolla N:llä. Eikö olekin hölmöä?

Ja silti. Puhun ihmisten kanssa koko ajan rakkaudesta. Ihan jatkuvasti. Siitä miten hankalaa ja ikävää on, kun ei ole kumppania. Ja siitä miten kipeästi sattuu, kun kohta eksäksi muuttuva puoliso pakkaa tavaroitaan ja muuttaa omaan osoitteeseen. Siitä ikävästä, kun rakastettu puoliso on kuollut. Tai kumppani on muuttunut henkisesti kuuro-mykäksi ja tekisi mieli hypätä vähän virkeämmän tyypin kelkkaan. Ja siitä miten on jo heittäydytty pettämisvaihteelle.

Ihmissuhderintamalla tapahtuu paljon ja koko ajan ja ihan kaikenlaista. Suurin osa meistä elää rakkauden odottamisen ja romantiikan kaipuun olotilassa. Eikä ihme että tapahtuu ylilyöntejä suuntaan ja toiseen. Inhimillistä minusta ihan kaikki.

Sitähän se on, jos kaikki ei ole rakkaudessa kohdillaan. Odotamme sitä oikeaa, joka tulee ja vihdoinkin täyttää sydämen kohdalla ammottavan tyhjän aukon. Sen joka tulee ja sanoo: ”Sinä olet se ainoa ja oikea” ja joka saa itsessä olevat osaset asettumaan kohdilleen ja sitoutumaan ihan täysin toiseen, luottamaan ja lepäämään juuri siinä. Voi huokaus, ootko yhtään samoilla linjoilla? Tulisko joku pelaan pullonpyöritystä mun kans?

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"'Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä' – siis sillä Jumalan ensi rakkaudella mekin rakastamme toisia, ja itseämmekin. Ei meissä ole muuta rakkautta, ei muuta todellista elinvoimaa." Anna-Maija Raittila sanoittaa rakkautta siihen tapaan kuin minäkin sen käsitän. Hän puhuu mistä tahansa rakkaudesta, mutta ajatus sisältää myös eroottisen ja romanttisen rakkauden.

Kävin treffeillä, ihan hauskoilla tällä kertaa. Mies kysyi minun romanttisuuden tasostani. Minä tietysti halusin määritellä ensin, mitä romanttisuudella tarkoitetaan. Sillä kyllä minä olen, tai ainakin haluan olla romanttinen, jos sillä tarkoitetaan kyynisen ja nihilistisen asennoitumisen vastakohtaa. Sen sijaan en ole ollenkaan romanttinen, jos romanttisuus on jotain konventionaalisia tapoja tai käytänteitä. En ole sillä tavalla romanttinen, että minun täytyisi rakastaa miestä, jonka kanssa menen sänkyyn. (Sitä mies yritti kysyä.) Mutta olen sillä tavalla romanttinen, että uskon rakkauteen. Uskon, että rakkaus on jotain, jota emme kykene tyhjentävästi selittämäään. Uskon rakkauteen; sen ylimaalliseen voimaan ja siihen ylimaallisena voimana.

Ajattelen, että rakkaus on lahja ja että rakkauteen suhtautuminen ihmeenä on ainoa kantava tapa mieltää se. Rakkaus ei ole itsestäänselvyys eikä koskaan ansaittua. Se on jotain yllättävää, kaunista ja kallisarvoista. Kukaan ihminen ei ansaitse toista enempää tulla rakastetuksi, mutta niin kuin kaikki asiat tässä maailmassa, myös rakkaus on epäreilusti jakautunutta. Se, että saa ja osaa rakastaa on ihmisen tärkein ominaisuus. Sitä, että kaksi ihmistä rakastaa samaan aikaan toisiaan ja haluaa elää toinen toistansa kunnioittaen on ihme. Lahja ja ihme. Rakastavan katseen kohteena oleminen on perustarve, yhtä tärkeä kuin ravinto ja lepo. Rakastetun katse on ravinto ja lepo.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat