Kirjoitukset avainsanalla tunneside

Suhde tavaraan puhuttaa ihmisiä. Ihmisillä on tavaraa liikaa. Hyvä ihminen ei keräile. Marie Kondo antaa neuvoja ja asiat ratkeavat. Tavaroita pitää arvostaa ja rakastaa. Paijata ja säilyttää vain ne, joita rakastaa. Tunnesiteillä tavaroihin ratkeaa elämä muutenkin. Tavaransa hallitseva ihminen keskittyy vain oikeisiin asioihin.

Olen kyllä itse ajatellut ennemmin vapautua tunnesiteistä tavaroihin. Minusta on parempi, etten ahdistu, jos tärkeät tavarat hajoavat tai häviävät. Ne ovat vain tavaroita. Esteetikkona toki arvostan kauniita juttuja. Minusta on ihan hyväkin, että on kaunista ja hyvää tässä välillä karussakin maailmassa. Mutta tavaroiden paljous tai vähyys ei elämääni ratkaise. Ratkaisut eivät ole elämässä mielestäni niin helppoja. Eikä tavara ole se elämän ongelma. Minä ainakin toivoisin ennemmin, että oppisin säätelemään omaa tunne-elämääni itse, en tavaroiden kautta.

Vähän samaa olen miettinyt pyöritellessä näitä parisuhdejuttuja mielessäni. En minä ole rakastunut puolisoni tekoihin tai tekemättä jättämisiin. Minua ärsyttää enemmän aikataluista sopiminen kuin itse ihminen. Kiukuttelen usein vain tilanteelle en ihmiselle.

Mitä enemmän näitä asioita pohdin, teen kysymyksiä ja pysähdyn miettimään, haluan muodostaa ennen kaikkea tunnesiteeni siihen, kun pidämme toisiamme käsistä kiinni, siihen miltä iho tuntuu, siihen kun analysoimme kilpaa maailman tilannetta, siihen kun ajatukset jatkavat toisiaan yhä syvemmälle ymmärtämiseen. Riidat ovat vain riitoja. Eivät ne ole elämän ongelma, niiden paljous tai vähyyys.

"Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. "

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat