Kirjoitukset avainsanalla ihastus

Kuva: Unsplash

Tykkääkö vaiko eikö tykkää, kas siinä pulma, jota miettii yksi jos toinenkin harvasen päivä. Tulkitsemme toistemme kiinnostusta mitä ihmellisimmillä tavoilla; sanavalinnoista, äänenpainoista, vastaustiheydestä, katseesta, hymyistä, kertomuksista tai vaikka kukan terälehdistä. Mistä tahansa. Keinoja on monia, mutta silti oikeaan osuminen tuntuu välillä epätodennäköisemmältä kuin lottovoitto. Niinpä päässä  pyöriikin vain yksi ajatus: Miksi ihmeessä toinen ei voisi vain kertoa suoraan tunteistaan?

Ongelma tuntuu olevan läsnä monissa tilanteissa. Niin tuttujen kohdalla kuin esimerkiksi tinderissäkin. Vaikka tinderin piti olla loistava ratkaisu tähän kaikkeen. Matchin piti kertoa yhteisestä kiinnostuksesta, mutta muutimme sen merkityksen käyttötavoillamme. Nykyään match voi merkitä mitä tahansa ja vaikka se merkitsisikin kiinnostusta niin täytyy yhä selvittää kuinka syvää ja mitä kohti etenevää. Salapoliisityö jatkuu aina vain.

Vihjeitä on kenties saanut, selviäkin, mutta ihminen tuppaa näkemään sen minkä olettaa. Joskus selviäkin vihjeitä menee ohi, koska emme pysty uskomaan, että toinen tosiaan olisi meistä kiinnostunut. Toisaalta joskus tulkitsemme pienenkin hymynväreen todistukseksi rakkaudesta ja päädymme kummallisiin tilanteisiin. Eikä tämän kaiken keskellä sitten enää tiedä mihin uskaltaa luottaa vai uskaltaako mihinkään. Ja niinpä kaipaa entistä enemmän suoraa viestiä. Ihan vain "Hei, pidän susta, enemmänkin kuin vain ystävänä." Kuinka ihanalta se tuntuisikaan. Eikä vain se, että on pidetty vaan myös vapaus tulkinnasta. Se, että sen kaiken sai tietää ihan suoraan.

Vihjannut on kyllä. Montakin kertaa.  Hymyillä, sanavalinnoilla, äänenpainoilla, kehonkielellä, kertomuksilla ja ajatuksen voimalla.

Mutta sitten kaiken sen ihmettelyn ja voivottelun keskellä oivaltaa, että eihän sitä kyllä ole itsekään kertonut toiselle tunteistaan. Tai kysynyt asiaa suoraan. Vihjannut on kyllä. Montakin kertaa.  Hymyillä, sanavalinnoilla, äänenpainoilla, kehonkielellä, kertomuksilla ja ajatuksen voimalla. Melkein millä tahansa. Paitsi sillä suoraan sanomisella. Se kun tuntuu liian hurjalta.

Toisilta on niin paljon helpompaa odottaa asioita, joihin ei itsekään pystyisi. Odottaa, että he astuisivat pelon tuolle puolen. Mutta entä jos molemmat vain odottavat? Seisovat lähekkäin, mutta kuitenkin liian kaukana toisistaan, vain koska kumpikaan ei suostu ottamaan sitä ensimmäistä askelta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kysyin joukolta tuntemattomia ja vähän tutumpia ihmisiä, että mitä he tahtoisivat kuulla rakastetultaan/ihastukseltaan tänä jouluna. "Rakastan sua." "Olet elämäni puoliso." "Olet rakkauteni nyt ja aina" "Joulu ei olisi joulu ilman sua" "Haluutsä kahvii?" "Nähdään taas pian"  "Jos joulupukki toisi sulle PS4, niin mitkä kaks pelii olis sun top listalla?" Että ihastukseni kertoisi tunteensa minua kohtaa. Olivatpa ne mitä hyvänsä. "Minun tulee sinua ikävä, kun lähdet puoleksi vuodeksi pois" "Olet ihana" "Sinä riität" "Sinäkin olet minulle rakas" Kaikkia hyviä ajatuksia "Vaikka sä oot tommonen, oot mulle rakas" "Vietetään joulu yhdessä" "Musta tuntuu, että mä olen ihastunut suhun" Osa vastauksista tuli jodelissa; applikaatiossa, jossa voi käydä ihmisten kanssa keskusteluja täysin anonyymisti. Applikaatiossa, jossa teoriassa monet viestit voisivat koskettaa sinua tai läheisiäsija,joka sen vuoksi laittaa kerta toisensa jälkeen miettimään, että mitä jos viesti koskettaisikin sinua; mitä tekisit ja mitä ajattelisi. Joukko ihmisiä kertoi mitä haluaisivat kuulla rakastetultaan/ihastukseltaan tänä jouluna. Mitäköhän joku haluaisi kuulla juuri sinulta? Jos antaisit tänä jouluna lahjaksi sanoja. Niitä odotetaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Tommi Sarlin
Minna Tuominen

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat