Kirjoitukset avainsanalla retket

Me tapasimme illalla samassa kadunkulmassa, missä vuosia sitten syleilimme ja suutelimme. Silloin odotin autossa ja juoksin sitten rakastettuani vastaan, kun hän tuli työpaikaltaan talvipimeässä tapaamaan minua hetkeksi. Nyt hän odotti minua samassa kohdassa pyörän kanssa.

Rullasin siihen ja se oli samalla tavalla ihanaa. Muistan, miten jännittävää se silloin aikanaan oli - sama jännityksen kihelmöinti tuntuu vieläkin.

Yhdessä me ajelimme radanvartta pitkin Haagaan katsomaan alppiruusupuistoa. Siellä kukki tuhansia, kymmeniä tuhansia kasveja, ja kävelysilloilla alppiruusumeren keskellä pariskuntia ja pareja, käsikkäin ja kuvaamassa toisiaan.

Rakastan kukkia! Rakastettuni tykkää siitä minussa. Ja minusta tuntuu, että hän tykkää minusta ihan kokonaan. Minä puolestani tykkään kaikesta hänen kanssaan. Alppiruusupuisto tuntui kaksinkertaisesti kukkivalta, kun hän oli siellä. Hän saa monesti minun oloni vallattomaksi. Tuntuu samalta kuin lapsena ollessa, askel kevyenä, hypähdellen, tuikkien.

Rakastettuni kanssa on samanlaista kuin alppiruusujen keskellä: mikään ei tunnu liian ylenpalttiselta, mikään ei tunnu liian vaaleanpunaiselta. Mitä enemmän, sen parempi!

Kukkien sylistä me ajoimme lopulta kotiin päin. Otimme vähän toisen reitin. Puolenyön aikoihin juuri kukaan muu ei ollut enää liikkeellä, vaikka kesäyö oli parhaimmillaan; alkukesäinen, lämmin, tuoksuva.

Pysähdyimme kesken matkaa kosken partaalle tekemään italian harjoituksia, se oli hauskaa. Sillankaiteissa oli rakkauslukkoja vieri vieressä. Joki kohisee koskena ja Helsingissä rakastetaan.

Pyöräreitti sukelsi rantametsien läpi. Satakieli lauloi siellä. Toinen lauloi koivunoksalla suoraan katulampun päällä. Se oli piiloutunut valoon, mutta ääni pulppusi, tuplutti, raikui. Me olimme kesäpolulla seisahtuneina valossa ja satakielen laulussa.

Kun lähdimme hiljaksiin eteenpäin, pyöränvalojen keilat koskettelivat toisiaan, menivät limittäin, liikkuivat toisissaan. Ajoimme rinnakkain.

Aukealla rantaluhdalla vihelsi rantahuitti ja kaislankorressa aivan näkyvillä pieni ruokokerttunen, jolla oli meille loputtomasti sanottavaa. Kauempana oli usvaa ja sen takana kaupungin valoja. Me olimme omassa taikamaisemassamme.

Sellaiselta tuntuu rakkaus kesällä. Sellaiselta tuntuu kesä, kun elää. Kaikki ihmeen kaunista ja hyvää. Näinkin onnellinen ihminen saa olla.

Eikä vielä edes ole loma. Oli vaan arki-ilta ja -yö. Ja kahden ihmisen sydämet, jotka vahvoina lyö.

Rakkauselämä ja parisuhde on tuhansien ja tuhansien asioiden liikkuva summa. Kesäkuun yössä kaksistaan se on myös ihan yksinkertaista vaan.

Olla, ihailla toista ja rakastaa.

Yksinkertaisesti kuin tuuli samettiyössä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olin viime viikonloppuna kahdeksan miehen porukalla mökillä. Kaikki ovat lapsuuden ja nuoruuden ajan tuttavia. Erähenkisiä miehiä. Siksi nämä tapaamiset liittyvät ulkoiluun ja retkeilyyn, ainakin hatarasti. On nukuttu talvella teltoissa ja nuotiolla. On lasketeltu, hiihdetty ja käyty potkukelkkavaelluksella. Nyt vain istuttiin nuotiolla ja järjestettiin pilkkikilpailut. Aina on syöty hyvin, saunottu ja juotu olutta. Paikalle tulee kuka kulloinkin pääsee ja järjestelyvuorot kiertävät.

Muistelin juuri reissua. Yksi osaava veli teki lyhyen videon viikonlopusta. Videon vieressä ruudulla näkyi uutinen. Tutkija oli saanut merkittävän tutkimustuloksen: ”Miesten ystävyydelle on elintärkeää päästä oluelle yhdessä.”

Totesin väitteen olevan ilmeisen paikkaansa pitävä. Ei tämä äijäporukka ainakaan vielä ole osannut kokoontua ilman olutta. Jäin miettimään, että onko olut todella näin keskeinen asia. Se tuntuisi jotenkin ontolta.

Tekee mieli puolustautua. Näissä retkitapaamisissa on ollut kyse aivan muusta. Oleellista on luonto, ulkoilu ja yhteys. Sitten miehet tietysti keskustelevat. Jaa, että mistä? Miehet puhuvat työstä ja työttömyydestä, sote- uudistuksesta, kirkon ajankohtaisista asioista, lasten kasvusta, vanhenevien vanhempien voinnista, joukkuelajien valmentamisesta, rauhanturvaamisesta, pilkkimisestä, kokkaamisesta, lautalattian uusimisesta ja joskus ihan vähän puolisostakin. Yritimme hetken keskustella haaveista ja unelmistakin, mutta se oli jo aika haastavaa.

Tutkija väitti, että naisten ystävyydessä on tavallisempaa, että sen eteen nähdään säännöllisesti vaivaa, soitellaan ja pidetään yhteyttä. Miesten ystävyys tapahtuu enemmän näin. Kerran vuodessa tullaan yhteen ja jaetaan se mihin silloin pystytään. Illan kuulumiskierrokset saattavat ja saavatkin jäädä vähän kesken. Usein niitä oluen voimalla käynnistellään.

Voihan sekin aika vielä tulla, kun kuulumiset ovat viimein sellaiset, että olutta ei enää ole tai sitä ei muuten ole syytä juoda. Siellä se ystävyys taas kerran punnitaan.

Tämä se hankaluus tässä olut- kirjoittelussa on, kun tässä maassa on monta miestä, joilla olut on alkanut viedä tarmon ja elämänilon. Siksi siitä on vaikea kirjoittaakin. Samaan aikaan jokaisen pitäisi omaa kulutusta pohtia ja silti tutkija löysi oluen juonnista myönteistäkin.

Ai niin. Tämä on parisuhdeblogi. Uskon miesten menneen mielellään koteihinsa kohtaamaan vaimot ja lapset. Äijäporukan tärkeyden keskellä huomaa toisen päivän aamuna, että tännekään ei ole hyvä pysyvästi jäädä. Hetken oli kyllä hyvä. Oli ystäviä, jakamista ja maailma juuri asettumassa ihan kohdalleen, mutta toiset oleelliset asiat tapahtuvat ilman olutta ja aivan muualla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat