Kirjoitukset avainsanalla puutarhan hoitaminen

Kuva: Pixabay

Mistä parisuhdeluennoilla tai vertaisryhmissä useimmiten puhutaan? Ainakin sujuvasta tai sujumattomasta arjesta. Hyvin pelittävien päivärutiinien on huomattu lisäävän perheenjäsenten onnea enemmän kuin odotuksia täyteen ahdetut lomamatkat tai ohikiitävät juhlahetket. Syykin tähän lienee selvä: suurin osa elämästä on sitä ihan tavallista arkea.

Mutta mikä arjessa niin mättää? Vallitseva ylikuormittava elämisen tahti johtaa helposti puhumisen vaikeuksiin. Ainakin meillä omia juttuja tehdään usein napit korvilla, eikä aina ehditä huolella kuuntelemaan, mitä toisella on oikeasti mielessä.

Työn ja lapsiperheen yhteensovittaminen höystettynä odottamattomilla kriiseillä kuten työttömyydellä, läheisen sairastumisella tai kuolemalla kiristävät puolisoiden välit äärimmilleen. Kun tähän lisätään vielä epäreilu puolisoiden välinen kotityönjako tai vaikeus kertoa omista toiveista sille kaikkein rakkaimmalle, ei ihme jos välillä puristaa rinnasta.

Osalle tieto saattaa tuntua helpottavalta. Kaikki onnettomuus ja suru eivät aina osu kohdalle sattumalta.

Joskus niinkin käy. Osalle vaikeuksista voidaan tehdä silti paljon. Monet parit panostavat tänä kesänä suhteensa hoitamiseen ja kertyneiden vaikeuksien selättämiseen. Osa osallistuu jopa avioliittoleireille.

Leiriä voisi verrata ainakin kolmeen asiaan: säännölliseen puutarhan hoitoon, auton vuosihuoltoon tai taloremonttiin.

Ihmettelen aina sitä, miten nopeasti puutarha täyttyy rikkaruohoista. Varsinkin alkukesän kiihkeimmän kasvukauden aikana. Polut eivät pysy niille ajatelluilla paikoilla ja yrttipenkit puskevat rikkaruohoja.

Vähän niin kuin elämän ruuhkavuosina. Juuri silloin kun kasvu on tuoreinta ja elinvoimaisinta, myös arkea kiusaavat rikkakasvit yrittävät tunkea puhtaan kauneuden keskelle. Loppukesästä helpottaa huomattavasti. Vähän samalla tavalla kuin vanhemmalla iällä. Monen arki on silloin seesteisempää. Siksi ruuhkavuosien läpipuskeminen kannattaa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat