Kirjoitukset avainsanalla ainutlaatuinen

Kuva: Hanna Meriläinen

Kirjoitin aikoinaan, vajaat pari vuotta sitten, Rakkauden roihun ensimmäisessä tekstissäni siitä kuinka meillä jokaisella on varmasti asioita, jotka voisivat olla jollekin luotaantyöntäviä etenkin väärään aikaan kuultuna. Kuinka minun transsukupuolisuuteni ei lopulta ole siinä asiassa yhtään sen ihmeellisempi kuin mikään muukaan. Olemme jokainen uniikkeja omine elämäntarinoinemme, mutta samaan aikaan niin kovin tavallisia juuri siinä, että meillä jokaisella tosiaan on oma elämäntarinamme. Ajattelen hieman samoin myös ihmissuhteista.

Yksikään ihmissuhde ei ole samanlainen. Ne ovat täysin ainutlaatuisia ilojen, surujen, haasteiden, kasvun ja kokemusten kokonaisuuksia. Se onkin ollut eräs suurimpia anteja, joita Rakkauden roihun blogien kirjoittaminen on minulle antanut; lupa pysähtyä viikottain ihmettelemään ihmissuhteita, löytää niiden arkisimmiltakin tuntuvista asioista ja hetkistä uusia näkökulmia sekä muistella vanhoja oivalluksia. 

Hetkistä, kun yksittäisten hetkien, kysymysten ja ilmiöiden taustalla näyttäytyykin meitä kaikkia yhdistävä ihmisyys.

Vaikka suhteita ei koskaan ole kahta samanlaista, niin vertaisia kuitenkin löytyy. Ihmisiä ja suhteita, jotka jakavat kokemuksen esimerkiksi jostain elämäntilanteesta tai tapahtumasta. Lisäksi usein ihmissuhteidemme yksityiskohtaisimmatkin kysymykset linkittyvät osaksi jotain suurempaa pohdintaa, joka on yhteistä melkein kaikille, mutta näyttäytyy omanlaisena jokaisen elämässä. Siitä olen myös nauttinut. Hetkistä, jolloin huomaan, kuinka erilaisissakin tilanteissa elävät ihmiset voivat löytää tukea, neuvoja ja yhtäläisyyksiä toisistaan. Kuinka esimerkiksi kysymys siitä, kuinka transihmisten kanssa tulisi harrastaa seksiä tarjoaakin vastauksia myös heille, joiden ihmissuhdetta transihmisyys ei mitenkään kosketa. Hetkistä, kun yksittäisten hetkien, kysymysten ja ilmiöiden taustalla näyttäytyykin meitä kaikkia yhdistävä ihmisyys.

Tuon meitä kaikkia yhdistävän ihmisyyden metsästämistä ja ihmissuhteiden pienimpienkin yksityiskohtien ihmettelyä jatkan iloisena myös nyt, kun Rakkauden roihu on siirtynyt osaksi Vauvan suurta perhettä. Perhettä, jossa tuo kaikkien ihmissuhteiden uniikki tavallisuus elää totena kovin kauniisti ja konkreettisesti. Uusia tekstejäni löydät täältä joka torstai ja vanhojakin voi bongata arkistoista vuosien varrelta. Iloitsen jo valmiiksi kaikista kutkuttavista ihmettelyn ja oivalluksen hetkistä, joita saamme yhdessä kokea.

Innostunein terveisin,
Mio Kivelä

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat