Kirjoitukset avainsanalla vaatimukset

Lapsi kiljuu ja heittäytyy lattialle. Murkku paiskoo ovia. Äiti huomauttelee. Anoppi katsoo merkitsevästi. Pomo tarvitsee raportin, mieluiten heti. Taas yksi ystävätär pyytää kaasokseen. Pyykkikasa muistuttaa Mount Everestia. Mummo kaipailee käymään. Keittiön lattia on tahmea. Kuntosalikortti hautautuu kassin pohjalle. Kummipojan lahja on hankkimatta. Konmaritus on kesken. Eteisestä tuskin mahtuu läpi. Kaikki vaativat minulta jotain. Jokainen. Sinäkin. Varsinkin sinä!

Mielikuvissani näen teidät kaikki vyörymässä ylleni vaatimustenne kanssa. Niiden voima musertaa minut. Silmissä mustenee. Tuntuu, että kaadun.

Sitten yhtäkkiä näen edessäni sinut pieni kukka kädessäsi, tukka vähän sekaisin, huulillasi ujo hymy. Sellaisena kuin sinuun rakastuin. Havahdun ja etsin sinut katseellani. Istut kumartuneena läppärisi ylle. Maksat laskuja verkkopankissa ja otsasi on kurtussa. Haukkaat samalla voileipää, josta koira yrittää myös saada osansa. Nuorimmainen kiskoo sukkaa jalastasi. Vilkuilet kelloa ehtiäksesi treeneihisi edes kerran tällä viikolla.

Kävelen luoksesi ja kosketan hellästi hartiaasi. Nostat katseesi. Sammutat koneen ja nouset ylös. Otat minut syliisi ja painat itseäsi vasten. Olemme lähekkäin varovasti, tunnustellen. Lämpö sulattaa meidät ja otteesi tiukkenee. Tuntuu kuin meistä kahdesta väsyneestä syntyisi yhdessä uutta energiaa.

Vilkaiset kelloon. Suukotat minua kevyesti, virnistät anteeksi pyytäen ja syöksyt treeneihisi. Katson ympärilleni. Kuopus imee tyytyväisenä sukkaasi. Kello raksuttaa. Otan kupin teetä ja istun sohvalle. Ehkä maailma ei sittenkään kaadu. Ainakaan vielä tänä iltana.

 

(Kuva Gerome Viavant)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvissa ja televisio-sarjoissa näkyy kerta toisensa jälkeen kuinka joku löytää unelmiensa puolison; ihmisen joka vastaa hänen kaikkiin toiveisiinsa ja tarpeisiinsa, ja on samaan aikaan puoliso, paras ystävä, rakastaja sekä hengenheimolainen. Siitä minäkin haaveilin. Ihmisestä, joka olisi kaikki kaikessa ja tuntisi minusta samoin. Tajusin kyllä nopeasti, ettei kukaan koskaan täyttäisi jokaista kohtaa, jonka kuvitteelliselle listalleni voisin keksiä. Olisihan se epärealistista. Niinpä aloin karsia. Jäljelle jäikin vain kaikkein olelnnaisimmat asiat; ne joita todella toivon ja tarvitsen elämältäni. Meni huomattavasti paljon kauemmin, oikeastaan aivan viime kuukausiin asti, ennen kuin päätin jälleen karsia listaa. En tarkoita, että olisin päättänyt tyytyä tai, ettenkö edelleen todella toivoisi ja tarvitsisi niitä asioita elämältäni. En vain enää ajattele tarvitsevani niitä juuri parisuhteesta. Elämässä on kuitenkin niin paljon muitakin ihmisiä. On oikeastaan hurjan paljon vaadittu, että yhden ihmisen pitäisi voida tarjota kaikki mitä elämältämme toivomme tai tarvitsemme. Sen lisäksi siinä on riski, että hitaasti katoaa muulta elämältä ja maailmalta sekä muilta ihmisiltä, jos yksi ihminen todella tarjoaa kaiken mitä tarvitsemme. Niinpä nykyään iloitsen ajatuksesta, että elämässäni on useita ihmissuhteita, jotka tarjoavat toivottuja ja tarvittuja asioita elämääni. Jonkun kanssa voin pysähtyä suurten ajatusten äärelle, toisen kanssa lähteä seikkailuihin, kolmannen kanssa jakaa kiinnostuksen kohteita ja niin edelleen. Eikä se vähennä mitenkään parisuhteen merkitystä. Parisuhteita on edelleen vain se yksi, se tarjoaa elämääni ne asiat, jotka ovat sille luontevia ja sen rooli on minulle edelleen erityinen. Sitä ei voisi mikään muu ihmissuhde koskaan korvata, mutta enää en edellytä sen myöskään korvaavan muita. Tämä ajattelutavan muutos on vaikuttanut myös siihen, mitä tahdon olla toiselle. Enää minun ei tarvitse olla vastaus kumppanini kaikkiin kysymyksiin. Enää en halua olla hänelle kaikki kaikessa. Hänellä saa olla elämässään ihmisiä, joilla on tarjota jotain mitä minä en voi antaa. Hyväkin niin. Olisi hurjaa ajatella, että kaikki olisi minun harteillani

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat