Kirjoitukset avainsanalla toisen arvostus

Miten ihmeessä tätä lomalle lähtöä ei opi tekemään rauhassa ja ajan kanssa. Ei, vaan työjutut ja kotihommat jätetään viimeiseen hetkeen.

Itse tekemäni kiireen keskellä ehdin onneksi istahtaa kahvikupposen äärelle ja lukea, mitäs muutakaan kuin, some-postauksia. Kai Lehtisen kirjoittama vanha kolumni, Jos kasvaa liian yhteen, molemmille ei riitä ravinteinta, Suomen kuvalehdessä osui silmääni ja kolahti minussa johonkin. (Kolumnin voi lukea täältä)

Kirjoitus koski pitkää parisuhdetta. Aihe joka minua kiinnostaa henkilökohtaisesti. Lehtinen kirjoittaa hyvin: ”Onni löytyy pitkässä parisuhteessa yksinkertaisista asioista. Ennen kaikkea siitä, että huomaa toisen olemassaolon joka arkipäivä”. Niin totta, hyvin yksinkertaista mutta mitenkä sen unohtaakin niin helposti. Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan, kannattaa lukea.

Minä ja mieheni, vietämme kesälomamme merellä veneillen. Pitkässä parisuhteessa tätä on ehditty harjoitella. Meillä kummallakin on omat tehtävämme ja me tiedämme ne niin hyvin, että sanoja ei melkeinpä tarvita. Katsekontakti toiseen, pieni pään nyökkäys ja tiedän minkä poijun pyydystän!

Vuosien varrella on myös huudettu, riidelty, kiroiltu ja suututtu ihan tosissaan. Harjoittelua on siis tarvittu, ja paljon.

Vuosien varrella on myös opittu. On opittu luottamaan toisen merimiestaitoihin, silloinkin vaikka kovalla kelillä ärräpäät lentävät, ja toisen ohjeet ja karjutut komennot lievästi ilmaistuna ärsyttävät.

On opittu ymmärtämään, että kiukun purkaukset ja ne karut ohjeet nousevat oikeasti omasta voimattomuuden ja avuttomuuden tunteista luonnonvoimien edessä.

On opittu luottamaan siihen, että elämä ei lopu tähän. Ja on myös opittu optimistisesti ajattelemaan ja toivomaan, että ehkä jo huomenna taas paistaa aurinko.

Kun rantaan on päästy, näitä merimatkoja muistellaan kylkikyljessä kiinni, toisiamme lämmittäen, kiitollisina siitä, että taas selvittiin! Toista katsoo silmiin ja ajattelee, että ”hei, me ollaan hyvä tiimi”.

Ja ihmeen nopeasti ne kurjat kelit mielestä häviävät. Purjeet ylös! Matka jatkuu!

Hyvää kesää kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat