Kirjoitukset avainsanalla Pirkko Saisio

Me ihmiset olemme hassuja. Käytämme todella paljon aikaa ja energiaa luodaksemme identiteettimme, musiikkimaku ja vaatteiden väri, ruokailuvalinnat ja matkustuskohteet. Luomme itsemme ja etsimme itseämme varmaan hamaan vanhuuteen. Ja sitten asetamme ansan sille läheisimmälle ihmiselle. Sinun täytyy ymmärtää minua ja jopa lukea ajatukseni. Kiukuttelen, jos et tajua. Vetäydyn tai mökötän. Kun joku muu niin paremmin ymmärtää juuri nyt sen kappaleen sanat, joka juuri nyt on hyvä. Tai haluaisi harrastaa sitä mitä minäkin. Niin kuin juuri nyt.

Oikeasti, enhän minä ymmärrä itseänikään. Muutun koko ajan. Se hartaasti rakennettu hahmo ei ole sama enää huomenna. Löydän itsestäni jotain uutta ja sen toisen on löydettävä se kanssa. Ja jos ei löydä, onko sillä niin väliä, koska kohta tulee jotain uutta, jonka se tajuaa täysin. Nauramme katketaksemme ja syvenymme ruotimaan syntyjä syviä. Siitä asiasta, joka on huomisen tärkein.

Jos nyt pyhäpäivään toimisi Pirkko Saision armon sana viime maanantain Iltasanomista: "Ei kuitenkaan kukaan ketään ymmärrä. Haave tulla ymmärretyksi on liikuttava, koska se on niin turha."

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat