Kirjoitukset avainsanalla joulun taikaa

Jouluna koin joulun taikaa. Siis sellaista, että minulle ei asetettu odotuksia enkä itsekään sortunut nipottamaan epäsymmetrisesti koristellusta kuusesta ja muusta vähemmän tärkeästä. Hyväksyntä oli läsnä eikä vaatimuksen ilmapiiri kuristanut kurkkua. Kukaan (lue mies) ei nipottanut, vaikka tiskit jäivät laittamatta heti, kohta, huomenna.. God Jul koriste ikään kuin häivytti tiskit pois. Miten vapauttavaa.

Jäin miettimään, voisiko joulun henki jäädä asumaan meille? Olisiko mahdollista elää niin, ettei olisi niin paljon vaatimuksia itseä ja varsinkaan toista kohtaan? Voisiko niistä luopua? Olisiko se niin vaarallista, jos tavoitteissa ei pysyisikään ja mokaisi oikein urakalla? Joskus tapaa sellaisia superleppoisia ihmisiä, joilla housut repsottavat ja tukka on kampaamatta, mutta he katsovat toisiaan hyväksyvästi. Sellaisilla ei näytä olevan mitään kunnollista tavoitetta suorittajien silmin. Sellainen olin pari päivää. Sellaiset ovat löytäneet oleellisen. Ja juuri siksi tavoitteellisuuden fariseukset heitä paheksuvat. Se on ymmärrettävää, sillä onhan onni ja leppoisuus  kadehtimisen arvoista. Jatkuva vaatimuksen ilmapiiri tappaa ilon.

Pidemmän päälle en varmaan osaisi elää täysin ilman vaatimuksia. Mutta jouluna sentään relaaminen onnistui. Kerron salaisuuden: Rentoa on helpompi rakastaa.

Minna Tuominen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat