Kirjoitukset avainsanalla Annikki Kaikkonen

Ei ole helpointa olla pienen lapsen äiti. Elämä muuttuu, ruumis muuttuu, tunne-elämä muuttuu, ajankäyttö muuttuu, työelämä muuttuu, ystävyyssuhteet muuttuvat. Näin nyt mainitakseni vain muutamia asioita.

Siinä on pieni ihmisen alku pilattavana samalla, kun univelkaisena ystävyyssuhteissa kamppaillaan ajankäytöstä, erilaisista elämäntilanteista ja valinnoista. Pyykkivuoret kasaantuvat, ura kaikkoaa käsistä ja äitiyden hehku vaihtuu masennukseen.  Omat perhekuvat eivät näytäkään samanlaiselta kuin kuninkaallisten. Teet vääriä hoitopaikkaratkaisuja ja olet haluton.

Voittamaton paketti puolisolle, joka ei ihan jaa tällaisia haasteita. Ystäväthän siinä istuvat oluella kuten ennenkin, töitä on ja kotona on maailman ihanin suvunjatke. Että ihmekös se sitten, kun parisuhde kaatuu ja rakkaus roihuaa muualla.  Ei kiittämättömyyttä kestä kukaan.   Ja ei puolisolle uskalla valittaa, kun se kivulla synnytti lapsenkin.

Ruuhkavuosissaan tarpova pienten lasten äiti joutuu muita useammin petetyksi parisuhteessaan.  Kyllä siis kannattaa joskus miettiä, miksi joitakin tunteita on. Puolin ja toisin. Miksi sulkeutuuu vessaan ja miltä tuntuu vaikka itsekkyys ja miksi.  Ei se ole mitään kukkahattutätien lässytystä, että parisuhde unohtuu.  Onhan sitä lapsiperheessä mielessä yhtä sun toista.  Helposti parisuhteesta  tulee vain yksi syyllisyys lisää listassa luomuruokailun perään.  Sitten kiukulla järjestetään deitti-iltaa, eikä väsyneenä jaksakaan nauttia.

Horisontti-ohjelmassa yhteiskuntatieteiden tohtori, psykoterapeutti Annikki Kaikkosen viimeisimpiä lauseita pettämisestä kertovassa haastattelussa on: "Kun pari osaa kertoa riittävän samanlaisen tarinan miksi tämä kohtasi meidät, niin silloin ollaan jo pitkällä."

Ajattelen, että tämä lause kannattaa pitää mielessä koko ajan, että osataan kertoa makaroonilaatikkolautasen äärellä samanlainen tarina siitä, mitä elämä meillä nyt  on. Ei tarvitse välttämättä olla romanttisia deittejä, mutta kun tiedetään missä mennään ja miksi, niin ei tarvitse aloittaa elämää alusta treffi-illan koittaessa.

P.s.  Aiheestapuhuu myös Paluu alttarille  -ohjelma

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat