Kirjoitukset avainsanalla #tie

Ymmärrän hyvin, että uudessa rakkaudessa on vaikea malttaa. Rakastuneena voi empimättä nousta barrikadeille ja hehkuttaa rakkauden hurmaavia värejä. Silloin voi vilpittömästi ajatella, että kaikki esteet ovat voitettavissa. Silloin haluaa uskoa, minun onneni tarttuu muihinkin. Se on jaettavissa. Kun rakkauden pyörät lähtevät pyörimään, niitä on vaikea pysäyttää. Ne saattavat olla liikkeessä jo ennen omaa aavistusta tai ymmärrystä, että tämä on se suunta mihin olen vääjäämättä matkalla.

Aito rakkaus voi antaa voimaa valita se tie, minkä tiedän itselleni oikeaksi ja hyväksi. Joskus se voi olla jopa ainoa vaihtoehto raskaassa tilanteessa, jossa vain ei ole enää hengitystilaa omalle olemiselle. Tällä tarkoitan sitä, että toisen ihmisen syvä lempeä välittäminen voi olla yhtenä vahvana oljenkortena vetämässä meidät kuiville upoksista.

Kun ihminen on huonossa hapessa, rakkaus toteutuu usein näkymättömissä, hiljaisuudessa ja kiireettömyydessä. Myös minun elämääni on kuulunut jakso jolloin kuormittavaa kasaantui paljon ja liikaa yhtä aikaa. Muistan, miten en kyennyt näkemään itseäni kauniina, en sisältä enkä ulkoa. Synkkyys ja olemattomuuden kaipuu oli kutsuvampaa kuin elämän jano ja sen suoma ihana ilo. Vaikeimpina hetkinäni mieheni kärsivällinen rakkaus minua kohtaan tuntui käsittämättömältä. Vakaalla läsnäolollaan hän houkutteli minut uskomaan, että elämä kannattaa ja kannattelee. Pienin varovaisin askelin aloin huomaamaan, saatan sittenkin olla rakastamisen arvoinen. Ehkä minäkin pystyn vielä rakastamaan itseäni minuna ja sinua sinuna.

Tällaisista hauraista rakastetuksi tulemisen kokemuksista ei tule mieleen huudella maailman toreilla ja turuilla, vaikka hauraus onkin usein vahvuutta. Aina ei rakkaudessa tarvitse sanoja. Joskus sen syvin olemus näyttäytyy juuri katseissa, eleissä, kosketuksessa ja teoissa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat