Kirjoitukset avainsanalla joulukalenterit

Kuva: Sini Saavalainen

Millainen on sinun unelmiesi joulunodotusaika?

Minun unelmien joulunodotusaika on rauhallinen, levollinen ja kiireetön. Sen aikana haluaisin käydä joulukonserteissa, nähdä ystäviä, nauttia kaupungin joulutunnelmasta ilman kiirettä minnekään, fiilistellä joululauluja. Haluaisin, ettei elämässäni olisi silloin minkäänlaisia deadlineja tai pakotettua oloa siivoamisesta. Se olisi siis joulunodotusta vapaalla, pienten yksityiskohtien valmistelua, kihelmöivää odotuksen tunnelmaa, iloista puuhastelua.

Kun äitiyslomani ajoittuu väkisinkin koko joulukuuhun, mutta laskettu aika on vasta tammikuun alussa, minulla on todennäköisesti mahdollisuus toteuttaa unelmieni joulunodotus melko pitkälle tänä vuonna. Olen haalinut jo sitä varten partiolaisten adventtikalenterin, joka lapsuuden partioajoistani alkaen on ollut ehdoton suosikkini, sekä langat Taimitarha-Facebook-ryhmän joulukalenteri-sukat-joukkoneulontaa varten. Joulukalenterisukkien neulomista olen jo monet vuodet suunnitellut, mutta sen aloittaminen on tuntunut jäävän aina muiden joulukiireiden jalkoihin. Nyt minulla pitäisi olla kuitenkin riittävästi aikaa. Olen selvittänyt myös oman kotiseurakuntani joulutapahtuma-aikataulut, ollut iloissani ystävieni vinkkaamiin joulutapahtumiin ja ollut innoissani siitä, etteivät alkoholiton glögi ja piparkakut ole raskausajan ruokasuositusten vastaisia.

Lahjojen osalta lämpimiä paketteja neulon nyt niille sukulaisilleni, joille ehdin. Etusijalla ovat ne, jotka eivät ole saaneet minulta vielä sukkia tänä vuonna. Yhä enemmän aion tehdä kaikenlaista käsin vauvalleni. Työlistallani ovat itsetehty nalle, virkattava turvalonkero-mustekalalelu, söpöt pipot, töppöset ja välihaalari. Valmis nuttu ja tossut ovat jo viimeistelyvaiheessa. Näitä aion työstää myös joulunaikana ja mahdollisesti jopa synnytyssairaalassa, kokeneempien synnyttäjien ja neulojien inspiroimana.

Muutenkin aion omistaa tämän joulunodotuksen läsnäololle, ajan antamiselle, ystävien ja tuttujen näkemiselle. Aion kiertää joulunäyttelyitä, ihastella seimiasetelmia, siivota ja tyhjentää kotiamme valmistautuen sekä oman lapseni syntymään, että joulun lapsen syntymäjuhlaan. Haluan, että tästä tulee hyvän tahdon ja mielen joulunodotus.

Samalla olen myös varautunut siihen, että asiat voivat mennä vielä toisin ja kaikki voi jäädä ihan kesken. Voi olla, että loppiaisvauva päättääkin syntyä jo adventtina, oma olo pakottaa skippaamaan useammankin ihanan tapahtuman tai sitten kaikki voi vain jäädä yleisellä tasolla muuten vain ihan eri tavalla kuin olen suunnitellut tai odottanut ennen lapsen syntymää. Silti myönnän, että sisäinen jouluihmiseni nauttii siitä, mihin aikaan vuodesta ensimmäinen äitiyslomani ajoittuu ja mitä se saattaa mahdollistaa. Tänä vuonna lapsi vain syntyy myös meidän omaan seimeen. Elämän arvaamattomuuden tuoma todellisuus yllättäen rauhoittaa minua, pakottaa näkemään jokaisen päivän arvon ja elämään hetkessä: tässä ja nyt.

Rauhallista joulun odottamiseen virittäytymistä toivottaen

Sini Saavalainen

Kirjoittaja on esikoistaan odottava pappi ja sosionomi, joka aikoo täyttää äitiyslomansa myönteisellä jouluhulluudella, käsityöharrastuksellaan ja valmistautumisella syntymän ihmeeseen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat