Kuva: Unsplash, Markus Spiske

Tiedättehän insinöörit, nuo keksijät, jotka tekevät maailman helpommaksi keksinnöillään. Lapsiperhearkihan on sellainen insinööriaivon taivas. Minä ainakin koko ajan etsin helpoutta arkeen.  Itse olen miettinyt tarkkaan oman arkeni kohdat, jolloin hermoni eniten kiristyvät ja olen kehittänyt niihin ratkaisut. 

Jonkin aikaa vietin aamuja penkoen laatikoita, saalistaen parittomia sukkia ja päätyen etsimään tarvittavalla hihapituudella siunattua paitaa ties mistä, kunnes tajusin valmistautua viikkoon valmiiksi.  Taaperon huoneen nojatuolissa odottaa viikkoa kasa T-paitoja, pitkähihaisia, leggareita, pikkareita ja sukkia. Niistä kasoista on aamuisin helppo valita vaatteet sotkeutumatta kaikenmaailman mekkoihin ja neuleisiin, jotka eivät arkeen kuulu. 

Kärryihin istumaan kieltäytyvän taaperon laitan valitsemaan istumisen ilman turvavöitä tai turvavöillä. Valinnanvapauden edessä hän häkeltyy ja istuu polleana ilman turvavöitä kärryissään.

Arki-iltojen väsymykseen ratkaisuni on kylpyamme. Vanhempi mahtuu taaperon ja hyvältä tuoksuvien kylpysuolojen kanssa samaan kylpyyn. Siinä samalla saan itse rentoutua veden syleilyssä ja energiatasoiltaan kaakossa liitelevä taapero saa leikkiä sydämensä kyllyydestä vesileluilla.

Toinen tapa purkaa aina yhtä innokkaan taaperon energiaa on ehdottaa teekutsuja. Siinähän se ilta vierähtää taaperon tuodessa kuppi kerrallaan astiastoa esille, ja osallistuva vanhempi voi toivoa aina uutta tarjottavaa yksi ruokalaji kerrallaan.

Ainakin meidän perheemme päiväunille rauhoittuminen ei ole niin linjakasta kuin päiväkodissa, joten jos viikonloppuisin ei ole energiaa neuvotella päiväunien tärkeydestä, niin silloin teemme autoretken päiväuniaikaan. Ja kas, ongelma on ratkaistu! Sitä voi ajella vaikka Drive-in hampparipaikkaan ja tilata kahvia.

Macgyver voisi olla minusta ylpeä, tai niin on ainakin meidän perheen insinööri. Kaikkein kivoimmalta tuntui, kun perheen toinen vanhempi arvosti nojatuolin päällä olevia vaatekasoja, joista kuulemma on kiva valita yhteensopivia asukokonaisuuksia.

Terveisin, Ulla
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat