Kuva: Pixabay.com

Sinkkunaisena jälleen elelen ja katselen maailmaa taas vähän erilaisilla silmillä. Suomeksi sanottuna joku tutka on päällä. Sydänsuru on vielä kipeä, mutta katselen ja peilaan itseäni silti jo ulkomaailmaan. 

Meille, näin olen viime aikoina ymmärtänyt, tarjotaan mahdollisuus tunnustella ja todella oivaltaa, mikä voisi tehdä itselle hyvää. Tiedäthän ajatuksen: tuossa ihmisessä on tuo ihana piirre ja tuossa toisessa joku muu ja jos nuo laittaisi yhteen, olisi paketti ihan täydellinen. Onko pakko tyytyä vähempään kuin itselle mahdollisimman täydelliseen suhteeseen

Itse olen lähtenyt parisuhteisiin liian kevyin perustein, sitoudun helposti, kun ihastun. Näin saattaa käydä vastaisuudessakin, mutta nyt huomaan, että minua saatellaan parisuhdeteemaan ihan uudesta tulokulmasta. Olen todella sen kysymyksen äärellä, mitä todella toivon ja mikä tekee minulle hyvää. Minusta on tärkeää, ettei suhteeseen lähde sillä ajatuksella, että tämä on varmaan ihan ok ja kysymyksellä siitä, kelpaanko minä tuolle toiselle.

Itsetuntemus on tässäkin lajissa vahvuutta. Kun tunnen itseni ja tiedän, mikä minulle tekee hyvää, seison itseni ystävänä silloin, kun tapaan uusia ja potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Tässä iässä, keski-ikään ehtineenä, on aika vapauttavaa olla sinkku. Ei ole enää lisääntymisen tarvetta vaan moni kaipaa kumppania, aikuista parisuhdetta, ei isä- tai äitiehdokasta. Kun vauvakuume ei vaivaa eikä biologinen kello tikitä, voi keskittyä olennaiseen eli tiedostamiseen. 

Epätoivo ei ole välttämättä se paras kaveri, kun sinkkumaailmassa purjehtii. Luulisin, että ilo ja uteliaisuus ovat paljon mukavammat matkakumppanit. On kauhean hersyvää tavata ihmisiä, jotka peilaavat sitä, aina jokainen jotakin, mikä saa minut kukoistamaan. Eikö juuri tuo ole parisuhteen perimmäinen tarkoitus – kukoistaa. Parisuhteessa pitää olla tilaa kasvaa itsen näköiseksi ja kokoiseksi ja nauttia yhdessä siitä, että molemmat saavat mahdollisuuden loistaa.

Kuka saa sinut loistamaan? Tiedosta, millainen ihminen saa sinusta kaiken hyvän näkyviin. Aisti tätä, kun kohtaat uusia ihmisiä. Anna ilon ja kukoistuksen kertoa oikea suunta.

Terveisin, Miia Moisio

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat