Aion viettää kummipäivää Linnanmäellä. Osoitteessa kumminkaa.fi on myös iso lista erilaisia erityisesti kummipäivään päivään suunniteltuja aktiviteetteja. Kuva: Unsplash, Ckturistando

Tulevana sunnuntaina, 2.6., vietetään kummipäivää. Päivää, jolloin kummeja sekä kummilapsia kannustetaan viettämään aikaa yhdessä. Olen itse kummisetä yhdelle lapselle sekä yhdelle aikuiselle. Sen lisäksi olen nyt kummasetä yhdelle ja tulen olemaan kummana pian myös toisellekin lapselle. Kummasetä on ensimmäisen kummalapseni kohdalla kehitetty termi lapsi-aikuinen suhteeseen, jossa lapsi ei ole kastettu ja näin ollen perinteistä kummi-suhdetta ei muodostu. Haltijakummius ei olisi tuntunut itselleni mitenkään luontevalta. Kumma, se sen sijaan on etuliite jonka voin oikein mielelläni ottaa itseäni kuvaamaan. Jokainen näistä suhteista on minulle valtaisan arvokas. Iloitsen jokaisesta lapsesta ja aikuisesta, jolle saan kummina tai kummana toimia.

Kummi- ja kummasuhde on ihmissuhde siinä missä mikä tahansa muukin. Se tuo iloa ja onnea molemmille osapuolille, mutta vaatii myös työtä, arvostusta ja huolenpitoa. Kummiksi tai kummaksi ei itse vain ryhdytä vaan se on tehtävä, johon kutsutaan. Se on luottamuksenosoitus. Kutsu saapua aivan erityiseen rooliin toisen ihmisen elämään. Usein kutsu, jonka antaa joku muu kuin tuo ihminen, jonka elämään saavut kummin tai kumman roolissa. Se on kunnia ja vastuu. Se on arvokas lahja teille molemmille ja sinä päätät miten se tulee toteutumaan teidän elämissänne.

Iloitsen siitä, että kummipäivää vietetään. Että kummitta sekä sen merkitystä nostetaan esiin. Olen onnellinen joka kerta, kun kuulen, että retkille kutsutaan tai leirejä järjestetään myös kummisuhteille. Vanhemmuuden merkitystä ei kukaan tahdo kiistää, mutta on hienoa, että tahdotaan tukea sekä muistaa myös lasten muita tärkeitä suhteita johonkin aikuiseen. On myös hienoa, että nostetaan esiin sitä, kuinka merkityksellinen esimerkiksi kummisuhde voi olla. Kummina tai kummana voi toki olla se, joka antaa lahjan ja kortin joka vuosi syntymäpäivinä, mutta toisaalta voi olla myös paljon muutakin. Voi olla läsnä erilaisissa hetkissä ja kasvaa yhdessä. Kummius tai kummana olo eivät nimittäin ole vain merkitykselliseksi ilmaistu rooli lapsen kasteessa tai nimenantojuhlassa. Ne voivat olla alku koko elämän mittaiselle yhteiselle seikkailulle.

Sunnuntaina aion seikkailla Linnanmäellä kaikkien nykyisten kummi- ja kummalasteni kanssa. Ihmetellä tunnelmaa tai kokeilla laitteita. Kuitenkin ennen kaikkea olla yhdessä sekä kokea yhdessä. Rakentaa sekä ylläpitää yhteistä suhdetta, jota vuosien saatossa pystymme sitten yhdessä aina vain muokkaamaan ja kehittämään. Olla rakastavana, tukevana, välittävänä sekä kannustavana ihmisenä, kummina ja kummana, siinä vieressä.

Iloitsevin terveisin, Mio

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat