Hyvä loma - olisiko se tarpeen ja ilon kudelma? Kuva: Pixabay

 

Kohta se on, kauan kaivattu pitkä loma. Tavoite on levätä ja "ladata akkuja".  Niin kai useimmilla. Mutta miten se oikeastaan tapahtuu? Tai onko se edes oikea loman tavoite? Lomahan on siis palkkatyöstä vapaata aikaa, joten sen tavoitteena voisi olla vaikka koko kodin suursiivous tai remontti. Tai työntekoaikaan liian vähälle jäävien sukulaissuhteiden päivittäminen. Tai pakkoaikatauluista vapaa perhe-elämä. Pelkkä lepääminen ja akkujen lataaminen on lopulta hyvin epämääräinen loma-ajatus.

Tarvitsenko tätä? Tuottaako tämä minulle iloa? Tarvitsetko tätä? Tuottaako tämä sinulle iloa?

Lainaankin tänä vuonna loman johtoajatuksen viime vuosien siivousbuumista, konmarituksesta! Kysyn lomatekemisiä miettiessäni siis kaksi kysymystä: Tarvitsenko tätä oikeasti? Tuottaako tämä minulle iloa? Ja koska vietän koko lomani kumppanini kanssa otan mukaan myös parisuhteen "normaalin" eli toisenkin mielipiteen. Siis kysyn myös: Tarvitsetko tätä? Tuottaako tämä sinulle iloa? Näiden neljän kysymyksen avulla löytyy toivottavasti resepti hyvään lomaan.

On helpottavaa huomata, että jo talvella varaamaamme lomamatkaan voin vastata reilusti kyllä: tarvitsen lomamatkan ja se tuottaa minulle iloa! Tai ainakin sen ajatteleminen tuottaa iloa, toivottavasti sitten toteutunut matkakin. Samat vastaukset saan kumppaniltani.

Vanhojen vanhempiemme luona vierailuun löydän sisältäni samat vastaukset. Suursiivoukseen sen sijaan tulee selvä ei. Joistakin asioista joudun varmaan tekemään kompromissia armaani kanssa, mutta vielä ei ole selvää mitä nuo asiat ovat.

Aion kuitenkin jokaisen loma-aamuni aloittaa aamukahvin ääressä suunnittelemalla ja kyselemällä näitä neljää kysymystä:

Tarvitsenko tätä? Tuottaako tämä minulle iloa? Tarvitsetko tätä? Tuottaako tämä sinulle iloa?

Hyvää lomaa kaikille! Mari Kinnunen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi ihmissuhteiden kauneudesta, karuudesta ja hauraudesta. Bloggaajina parisuhteiden pulmiin erikoistuneet kirkon perheneuvojat.

Blogia kirjoittavat:
✎ Anna-Riitta Pellikka
✎ Anne Anttonen
✎ Elisabeth Falck
✎ Jarno Hellström
✎ Nina Kauppinen
✎ Mari  Kinnunen
✎ Iiris Koskinen
✎ Päivi Kähkönen
✎ Piia Nurhonen
✎ Anja Nwose
✎ Juha Petterson
✎ Sari-Annika Pettinen
✎ Heli Pruuki
✎ Pekka Puukko
✎ Sini Rantakari
✎ Paula Ruotsalainen
✎ Päivi Stelin-Valkama
✎ Anssi Tietäväinen
✎ Helena Toppari
✎ Seppo Viljamaa

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat