Tietääkö kumppanisi, että mietit eroa? Kuva: Katianna Ruuskanen.

Onko teidän parisuhteessa tapana kertoa rakentavasti siitä, mikä vaivaa ja mihin kaipaa muutosta?

Ehkä hän ei näe sisälläsi olevaa tuskaa

Joskus haudomme tyytymättömyyttä mielessämme. Jos pettymyksensä kertoo ajoissa, on mahdollista lähteä muuttamaan suhdekuviota. Voi olla, ettei puoliso kuule, kun ensimmäisen kerran selität, että toivot muutosta. Kumppani saattaa ärähtää, että mitä sä siinä valitat, meillähän on kaikki hyvin. Monta ulkoista asiaa voikin olla hyvin, mutta ehkä hän ei näe sisälläsi olevaa tuskaa. 

Yritä rauhallisesti uudestaan

Pettymyksen kertojalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Ei ole helppo selittää tyytymättömyyttään niin, että puoliso ymmärtää. Jos se ei onnistu ensimmäisellä kerralla, yritä rauhallisesti uudestaan ja vielä kerran uudestaan. Voi olla, että teidän välinen puheyhteys toimii joissakin tilanteissa, mutta toisinaan vuorovaikutus menee lukkoon.

Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua?

Jos olet tyytymätön omaan parisuhteeseesi, mutta et saa sanottua sitä puolisollesi, kannattaa pohtia, mikä sulkee suusi. Mitä tapahtuisi, jos alkaisit kertoa avoimesti ajatuksistasi? Miten luulet puolison reagoivan, kun kerrot loukkaantumisestasi? Pelkäätkö kenties raivoisaa riitelyä tai jäätävää hiljaisuutta?

Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua? Pelkäätkö eroa tai sitä, miten lapset siitä selviäisivät? Myös läheisten reaktiot voivat pelottaa, kun huolella rakentamanne onnellisuuden kulissit alkavat murtua.

Puolison taidot voivat olla piilossa

Ehkä luulet tietäväsi, ettei mikään kuitenkaan muutu, vaikka kuinka puhuisit. Puolisolla saattaa kuitenkin olla jotain taitoja, jotka eivät tule esiin nykytilanteessa. Ottamalla vaikeita asioita puheeksi tarjoat hänelle ja itsellesi mahdollisuuden muutokseen. Jos keskustelu ei onnistu kahdestaan, kannattaa hakea apua. Ulkopuolisen ammattilaisen seurassa on mahdollista löytää näkökulmia, joita ei ahdistavassa tilanteessa itse huomaa.

Mitä tekisit, jos saisit lisää rohkeutta?

Kun tyytymättömyyttään hautoo liian pitkään, jälki voi olla rumaa. Omaan suhteeseen pettyneenä on altis rakastumaan uuteen ihmiseen. Tyytymättömyys myös syö elämänvoimaa sisältäpäin.

Jos sinun ei tarvitsisi pelätä, mitä tekisit? Jos saisit pikkuisen lisää rohkeutta, mitä sanoisit puolisollesi?

 

Terkuin,

Anja Nwose

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi ihmissuhteiden kauneudesta, karuudesta ja hauraudesta. Bloggaajina parisuhteiden pulmiin erikoistuneet kirkon perheneuvojat.

Blogia kirjoittavat:
✎ Anna-Riitta Pellikka
✎ Anne Anttonen
✎ Elisabeth Falck
✎ Jarno Hellström
✎ Nina Kauppinen
✎ Mari  Kinnunen
✎ Iiris Koskinen
✎ Päivi Kähkönen
✎ Piia Nurhonen
✎ Anja Nwose
✎ Juha Petterson
✎ Sari-Annika Pettinen
✎ Heli Pruuki
✎ Pekka Puukko
✎ Sini Rantakari
✎ Paula Ruotsalainen
✎ Päivi Stelin-Valkama
✎ Anssi Tietäväinen
✎ Helena Toppari
✎ Seppo Viljamaa

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat