Kuva: Hannu Valkama

Toukokuussa mielen valtaa painajainen valtavasta kerrostalosta lukemattomine ikkunoineen. Jokaisen ikkunaruudun takana heiluu rättiä pyörittävä käsi. Ikkunat pitäisi pestä. Pestäänkö ne heti vai hetken päästä, jolloin koivun siitepöly on ehtinyt laskeutua vaanimasta vaivalla tehtyä työtä? Armoton auringonpaiste paljastaa pölyt ja kaikki näyttää nuhjuiselta.

 

Toukokuu herättää esiin talvihämyssä uinuneen sisäisen perfektionistin, jolle ei missään riitä vähempi kuin täydellisyys. Jos haluat taistella sitä vastaan, kokeile kolmea asiaa:

1) Älä tee turhaa työtä

Älä pese ikkunoita, jos niistä näkee vielä läpi. 

Mene mieluummin itse keskelle maisemaa ja hoida tarpeellinen siivous huonommalla säällä. 

Keitä kahvit , täytä termospullo ja lähde rakkaasi kanssa retkelle

2) Katso lähelle uusin silmin

Voikukka - sellainen loivalehtinen lajike - ja vuohenputki ovat herkullisia salaattikasveja. Pihalla ei siis kasva rikkaruohoja vaan villivihanneksia, hortaa. Voikukan kukinnostakin voi tehdä simaa. Tasainen, vihreä nurmikko on oikeastaan tylsä.

3) Tee ensin tärkein

Keitä kahvit , täytä termospullo ja lähde rakkaasi kanssa retkelle.

Otetaan uusi alku. Toukokuussa mahla virtaa omenapuissa ja ihmisissä. Mehiläiset hedelmöittävät omenankukkia ja ihmiset toisiaan. Talvitakin alta paljastuvaa rakastetun ihoa on ollut ikävä. Työ ei lopu koskaan, mutta rakkaus voi loppua, jos sitä ei hoideta. Kukaan ei laske pestyjen ikkunoiden määrää, mutta hellät kosketukset tallentuvat mieleen kuin pankkiin.

Älä ymmärrä väärin: asialliset työt toki tehdään, jotta voidaan olla kuin Ellun kanat. Mutta aloita tärkeimmästä: keitä kahvit termospulloon ja lähde rakkaasi kanssa retkelle. Tutustu puhkeavan luonnon lisäksi siihen, mitä hänessä kukkii tai on kasvamassa.

Tehkää pieniä suunnitelmia kulkiessanne kohti kesää. Ihan pieni hauska juttu päivässä voi antaa yhtä paljon kuin suunniteltu lomamatka. Pyöräretki kotimaisemissa antaa turistinäkökulman tuttuihin seutuihin. Jos pitempi matka tehdään, sen tuomaa arjesta irtautumista voi pitkittää virittelemällä muistoja: Katsellaan kotona reissulta otettuja kuvia ja syödään sikäläisiä herkkuja.

Rakkauden kesää!

Toivoo  Päivi

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi ihmissuhteiden kauneudesta, karuudesta ja hauraudesta. Bloggaajina parisuhteiden pulmiin erikoistuneet kirkon perheneuvojat.

Blogia kirjoittavat:
✎ Anna-Riitta Pellikka
✎ Anne Anttonen
✎ Elisabeth Falck
✎ Jarno Hellström
✎ Nina Kauppinen
✎ Mari  Kinnunen
✎ Iiris Koskinen
✎ Päivi Kähkönen
✎ Piia Nurhonen
✎ Anja Nwose
✎ Juha Petterson
✎ Sari-Annika Pettinen
✎ Heli Pruuki
✎ Pekka Puukko
✎ Sini Rantakari
✎ Paula Ruotsalainen
✎ Päivi Stelin-Valkama
✎ Anssi Tietäväinen
✎ Helena Toppari
✎ Seppo Viljamaa

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat