Kirjoitukset avainsanalla seksielämä

Pixabay

"Kyllä siinä haluaminen lopahtaa, kun toinen vastaa rakastelun aikana työpuheluihin tai näpyttelee kaverille, että mihin aikaan mennään salille", kommentoi seksuaalielämäänsä turhautunut ja väsynyt vaimo.

Haluttomuuden ja  laimean seksin syynä voi olla katoaminen digimaailmaan. Kun lapset on saatu nukkumaan, puolisot juuttuvat väsyneinä läppäreilleen ja kännyköilleen. Koko aika täytyy olla kontaktissa, saatavilla ja näkyvillä. Ei tunnu enää luotettavalta ja riittävältä, että olisi ihmisten mielissä ilman jatkuvaa yhteyden varmistamista.

Kun on niin paljon muita virikkeitä, niin ei tee edes mieli rakastella.

Muiden kanssa jaetaan sitä huomiota, mikä kuuluisi parisuhteeseen. Erityisesti sille läheiselle, joka istuu sohvan toisella laidalla tai käy läpi keittiön pöydän äärellä viimeisiä työsähköpostejaan. Ihan huomaamatta parisuhteesta hiipuu keskustelu, arkihellyys ja yhteiset kiireettömät intiimit hetket.

Liian usein kännykkä on parisuhteen lähellä olon ja seksin menetetty mahdollisuus.  Nuori aikuinen pohtii terapeutin huoneessa: "Kun on niin paljon niitä muita virikkeitä, joita vaan tulvii puhelimesta ja koneelta, niin ei tee edes mieli rakastella tai yksinkertaisesti se unohtuu."

Pitkässä esileikissä kännykkä on silti oivallinen apu. Vaikka työpäivän lomassa voi lähettää puolisolle eroottisia viestejä. Ne valmistavat molempia yhteiseen intohimoiseen kohtaamiseen. Se tekee rakastelun odottamisestakin hauskaa, kiihottavaa ja kiinnostavaa.

Hyvä parisuhde tarvitsee digi- ja somevapaan seksielämän.

Sillä rakastelu on pysähtymistä toista varten. Se voi toteutua vain kahden ihmisen keskinäisessä, toista kunnioittavassa läsnäolossa. Ihanaan seksiin kuuluu puolisoa huomioiva koskettaminen, rakastava katseleminen ja nautinnollinen mielihyvä. Siinä ei ole tilaa muille, ei koneille, eikä ihmisille.

Hyvä parisuhde tarvitsee digi- ja somevapaan seksielämän. Kännykät ja koneet voi laittaa hiljaiseksi yhteisestä sopimuksesta. Silloin on tilaa kääntää oma katse, mieli ja keho toista kohti. Ja rakkaan syleilyssä voi tuntea olevansa puolisolle maailman tärkein ihminen.

 

Lämmöllä perheneuvoja Saija Falck

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogi ihmissuhteiden kauneudesta, karuudesta ja hauraudesta. Bloggaajina parisuhteiden pulmiin erikoistuneet kirkon perheneuvojat.

Blogia kirjoittavat:
✎ Anna-Riitta Pellikka
✎ Anne Anttonen
✎ Elisabeth Falck
✎ Jarno Hellström
✎ Nina Kauppinen
✎ Mari  Kinnunen
✎ Iiris Koskinen
✎ Päivi Kähkönen
✎ Piia Nurhonen
✎ Anja Nwose
✎ Juha Petterson
✎ Sari-Annika Pettinen
✎ Heli Pruuki
✎ Pekka Puukko
✎ Sini Rantakari
✎ Paula Ruotsalainen
✎ Päivi Stelin-Valkama
✎ Anssi Tietäväinen
✎ Helena Toppari
✎ Seppo Viljamaa

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat