Juliuksen epämääräiset yöt jatkuivat edelleen. Ei voi muuta kuin todeta, että toleranssini vähäiselle unelle on kyllä ihan käsittämättömän huono. Minusta tulee kärttyinen ämmä, joka ei ole kivaa seuraa yhtään kenellekään. Mieliala laskee kuin lehmän häntä. Itseään on tosi vaikea potkia positiivisiin ajatuksiin, vaikka tajuaakin että alakuloisuus johtuu sekavasta unesta.

Viikkoon mahtui öitä jolloin sain nukuttua vain muutaman tunnin. Poika nukahti lopulta kello 8-10 välillä aamulla. Nyt tiistaina olo on jo vähän valoisampi, koska kolme edellistä yötä on mennyt paljon paremmin. Toivon todella, että nämä hyvät unet jatkuisivat. Olen välittömästi kuin eri ihminen.

Viime viikolla ei ollut univajeen takia ihan paras treenifiilis, joten päivät olivat enemmän kropan lepuutusta ja yleistä selviytymistä. Fiksuista ruokavalinnoista kiinnipitäminen tuntui sitä vaikeammalta, mitä väsyneempi olin. Aloin juoda taas kahvia. Onneksi se ei tuntunut vaikuttavan Juliukseen mitenkään (nyt tiistaina poika nukkuu paremmin kuin viikkokausiin ja olen edelleen juonut kahvia päivittäin). Kun syöminen alkoi olla sitä, että en väsymyksissäni jaksanut laittaa päivän aikana mitään kunnon ruokaa, ei liikkumaankaan jaksanut lähteä. Liikkumattomuus puolestaan aiheutti stressiä ja stressi sai himoitsemaan makeaa.

Ikävä kierre - ja luulen että tämä kierre on se joka todella monen äidin saa vieläkin väsyneemmäksi ja tyytymättömämmäksi omiin elämäntapoihinsa! Minun selviytymiskeinoni viikolle oli smoothiekannullisen tekeminen päivittäin. Jos en muuta saanut syötyä, niin sain edes vitamiineja, antioksidantteja ja muita kehoa helliviä ravinteita hyvänmakuisesta smoothiesta. Jääkaapissa kökötti päivittäin tällainen rivistö.

Suurinta liikunnan iloa koin sunnuntaina kun kävin salilla nukuttuani vihdoin hyvät yöunet. Tein itselleni uuden treeniohjelman, pääsin testailemaan putkirullaukseen uutta Rumble Rolleria ja kyykkäsin ensimmäistä kertaa lisäpainoilla sitten synnytyksen. Uudessa ohjelmassa on kolme erilaista treeniä, joista yksi on kokonaan kotona tehtävä. Sitä voin tehdä niinä päivinä kun en ehdi ja jaksa lähteä keskustaan. Kaikki treenit ovat koko kropan treenejä. Näin saan tehtyä kaikki lihasryhmät läpi, vaikka jollain viikolla en saisikaan tehtyä kuin yhden treenin. Ja jos saan tehtyä vaikkapa kolme treeniä viikossa, saavat lihakset sen verran hyvin kyytiä että aineenvaihdunta hyrisee tuplateholla vielä pitkään treenien jälkeen.

Etukyykyssä minulla oli vain tanko painona, mutta sekin pisti jo hymyilyttämään - kyllä täältä noustaan vielä! Erkaantuneita vatsalihaksia ja hätäsektioarpea joutuu edelleen varomaan, mutta nyt vatsa ei enää tunnu niin vieraalta. BellyBandit-tukivyön kanssa kyykky sujui mukavasti. Näillä painoilla kyykky ei edes vielä tuntunut jaloissa, mutta en uskaltanut vielä lisätä enempää painoa.

Tiesittekö muuten, että etukyykky on yksi parhaita vatsalihasliikkeitä? Isot moninivelliikkeet, kuten kyykyt ja maastaveto kuormittavat kaikkia vatsalihaksia: suoraa vatsalihasta, sisempiä ja ulompia vatsalihaksia ja poikittaista vatsalihasta (ns. syvät vatsat). Alaselän lihaksetkin saavat osansa rasituksesta. Kuorman täytyy tietenkin olla riittävän suuri, minun kyykkyni pelkällä tangolla (20kg) eivät todennäköisesti vielä kovinkaan ihmeitä tee vatsoille, eivätkä varsinkaan jaloille koska oma voimatasoni on selvästi isompi. Ennen raskautta tangolla tehty sarja oli ensimmäinen lämmittelysarja ennen painojen korottamista.

Etukyykky on yksi parhaista liikkeistä joita saliohjelmaansa voi valita - sillä oletuksella, että tekniikka on puhdas. Sitä ei kannata tehdä juuri 6-8 toistoa pidempiä sarjoja, koska kuuden toiston jälkeen keskivartalon ja yläselän lihakset alkavat useimmiten antaa periksi. Paino on sopiva, kun tekniikka muistuttaa alla olevaa Sannan kyykkyä ja toistot jäävät sinne 6-8 kieppeille. Jos notkeus on luokkaa näkkileipä, kannattaa ensin hioa tekniikkaa kuntoon vaikka kepin kanssa ennen lisäpainoihin siirtymistä. Oikeaa, riittävän pystyä kyykkyasentoa voi muuten aika mukavasti harjoitella kotona lapsi sylissä.

Liikuntaviikko 2

- Ma: Vaunulenkki 60min
- Ti: Lepo
- Ke: Lepo
- To: Vaunulenkki 30min
- Pe: Lepo
- La: Lepo
- Su: Koko kroppa salilla

Lauantaina järjestimme Tampereen yliopistolla vuoden ensimmäisen ravintoa, liikuntaa ja elämäntapoja käsittelevän Virtaa vuoteen 2014 -yleisöluennon. Luentosaliin ahtautui lähes 400 henkeä tehden tästä suurimman yleisöluentoni tähän mennessä. Ja väsyneimmän - ei ehkä sisällöltään, mutta omalta energialtani. Huhhuh, en ole ikinä puhunut noin isolle porukalle pää niin homeessa. Kuulemma väsymystä ei huomannut, mutta itselleni ei jäänyt luennosta mikään paras fiilis.

Minulla on aina kovat odotukset itselleni kun menen yleisön eteen. Osasyy siihen, miksi pidän niin tiukasti kiinni hyvistä elämäntavoista on se, että siten voin antaa itsestäni mahdollisimman paljon kun valmennan ihmisiä yrityksissä ja luennoin. Rakastan työtäni ja pidän sitä suuressa arvossa. Minusta on etuoikeus saada inspiroida ihmisiä elämään terveempää elämää, koska sitä kautta meidän kaikkien on mahdollista päästä lähemmäs omaa todellista potentiaaliamme elämässä. Väsynyt ja huonosti voiva ihminen ei takuulla pysty olemaan paras mahdollinen pomo, työntekijä, äiti, isä, ystävä tai omasta elämästään nauttija. Tällä kertaa tuli varsin selväksi kyllä unen tärkeys omassa ammatissani onnistumiselle. Onneksi Joni oli mukana, koska oma huumorintajuni on väsyneenä ihan miinuksella eikä suusta suostu tulemaan vitsin vitsiä. Joni hauskuutti porukkaa jutuillaan siihen tahtiin että hyvä kun penkeillä pysyivät. Tänään vuorossa on sitten Helsingin luento.

Näiden viikkojen huonon unen myötä nostan kyllä hattua kaikille vanhemmille. Erityisesti yksinhuoltajille, koliikkivauvojen äideille ja isille, sairaiden lasten ja keskosten vanhemmille. Niille vanhemmille, jotka itse eivät ole kunnossa, mutta sitkeästi pysyvät sen verran tolpillaan että jaksavat hoitaa lapsensa. En tiedä miten te jaksatte, mutta teidän jaksamisenne näyttää toteen sen että ihmisessä on ihmeellisiä voimia.

Kommentit (40)

Vierailija

Tsemppiä! Toivottavasti yöt rauhoittuvat teillä. Meillä poika täyttää pian vuoden ja edelleen yöt ovat yhtä remuamista. Kaikenlaista on yritetty, mutta toiset lapset vain ovat huonompia nukkumaan. Onneksi pienen lapsen äidille on enemmän kuin sallittua levätä ja laiskotella heti kun se on mahdollista, sillä tärkein tehtävä on hoitaa lasta!

Vierailija

Kiitos etukyykkyvinkistä! Enpä tiennytkään sen vaikutuksista vatsalihaksiin ja liikettä ei olekaan tullut tehtyä. otetaan ohjelmistoon!

Täälläkin pienokaisen kanssa katkonainen yö takana ja heti huomaa että huumori on ihan hukassa ja on muutenkin sellainen "maailmanlopun meininki". Mutta kuitenkin jo ennen puolta päivää katselin nukkuvaa vauvaani ja ajattelin mikä aarre hän kaikesta huolimatta onkaan. :)

Vierailija

Olen tehnyt takakyykkyä smith-tangolla. Mistä johtuu että selkäni kipeytyy suuremmilla painoilla? En kehity tässä ollenkaan koska selkäkipu ilmenee aina seuraavana päivänä ja joudun taas laskemaan painoja. Tuntuu että jaksaisin kyykätä isommilla painoilla mutta selkä ei kestä. Alaselkä nimenomaan. Olen kattonut että polvet ei mene yli varpaiden ja mielestäni selkäni on suorana.. Kerran personal trainer katsoi liikkeen eikä sanonut ainakaan mitään että olisi ollut liikerata väärin.. Tämä on lempiliikkeeni ja tahtoisin kehittyä!

Vierailija

Kiitos kivasta blogista, jonka juuri löysin :) Tulin etsimään sivuilta hieman vertaistukea - 6kk vauva kun herättää yöllä miljoona kertaa ja univelka sen kun kasvaa- ja tässähän sitä oli, ihan kun olisi lukenut omasta elämästä;)

Sain sivultasi kivoja smoothie vinkkejä, ja täytyy myös kokeilla salilla voisinko leikatulla polvellani noita etkyykkyjä tehdä.

Tsemppiä sinulle vauvan kanssa,aurinkoa ja treeni-intoa!

Vierailija

Tuo on kyllä itsepetosta ettei kahvi vaikuttaisi vauvaan mitenkään... Vauvalle kehittyy ihan samalla lailla kofeiiniriippuvuus kuin aikuisellekin ja vieroitusoireet ovat sitten mitä ovat, eli kannattaa varautua siihen.

 

Kuulemma Helsingin luento on ihan täpötäynnä, toivottavasti se menee hyvin. En henk.koht. käsitä, miksei pienen vauvan äiti malta pitää kunnolla äitiyslomaa, mutta jokainen tyylillään...

Vierailija

Kaisa, vaikutat tosi stressaantuneelta ja väsyneeltä. Olisiko hyvä idea nyt laittaa vaikka blogi,työt ym. touhuamiset tauolle hetkeksi ja keskittyä vauvaan ja omaan hyvinvointiisi? Jotenkin tekee pahaa lukea noista huonoista yöunistasi ja sumussa kulkemisesta, olen itse kolmen lapsen äiti joten tiedän kyllä mitä käyt läpi... Rivien välistä tulee semmoinen olo, että nyt yrität väkisin jaksaa vähän liikaa, eikä se ole todellakaan hyväksi sinulle eikä vauvallesi. Nyt siis kone kiinni ja fokus olennaiseen Kaisa! 

Vierailija

Kiitos tästäkin blogista Kaisa!

 

Mielenkiinnolla luen juttujasi täältäkin, vaikkei itselläni vielä ole lapsia.. (ehkä vielä joskus..)pienten lasten äideille hyvää juttua, mutta ihan tällänen lapsetonkin lueskelee mielellään. Tsemppiä teille vauva arkeen!
Täytyy vain sanoa, tuosta äitiyslomalle omistautumisesta.. Ehkä lapsettomana on hyvä olla mitä mieltä tahansa, mutta eiköhän jokainen äiti määritä sen, millainen  oma "kunnollinen äitiysloma" on. Nyt kun tarkemmin ajattelee, niin miksi pienen lapsen äitiä aletaan "syyllistämään" (millainen henki tulee parissta viimeisestä kommentista tulee) jos äitiyslomalla ei ihan kaikki asiat pyöri vauvan ympärillä. Univaje on rankka asia, mutta on omasta hyvinvoinnistaan ja henkisestä jaksamisesta huolehdittava, oli sitten kanava tähän blogi, treenaaminen, tai vaikka rekalla ajo tai kynttiläkutsujen pitäminen... Varmasti tälläisista "henkireijistä" saa paljon vauva arkeenkin ja sitä myötä vauvan ja perheen hyvinvointi kohenee. Itse olen kasvanut maanviljeliä vanhempien kasvattamana ja vaikka äidilläni oli ns. äitiysloma, ei se pitänyt häntä tyystin tilan töistä poissa minun ja sisarusteni lapsuudessa. Työ kuului luonnollisena osana arkea ja siinä samassa meidät lapset kasvatettiin ja niin on kasvatettu aikaisemmat sukupolvetkin. Silloin oli ihan luonnollista, että pienen lapsen äiti/emäntä otti osaa omien resussien ja vauvan hoidolta jäävän ajan puitteissa tilan töihin. Nykypäivänä on vähän eri ajat mutta ponttini on se, että vauvaperheen äidin ei ole pakko elää vaippahuuruissa vailla mitään kontaktia ympäristöön..

 

T:Päiväkodintäti

Vierailija

Kahvisyyllistäjälle:

 

Oikeasti onko oma elämäsi noi kauheaa kiun täytyy syyllistää? Itse elät täydellistä elämää? Kasvatat varmaan takapihalla omat tomaatit ja kurkut, toivottavasti et syö mitään muuta sillä kaikki sisältää paljon ympäristömyrkkyjä ja lisäaineita että sehän on itsepetosta ettei vauvaan menisi myös.

 

Voi luoja oikeesti..Häpeän sun puolesta!

Vierailija

Jaksamista ja tsemppiä kirjoittajalle! Mielestäni kirjoittaja tekee oikein jatkaessaan omia harrastuksiaan ja töitään vauva-arjen keskellä. Kävin itsekin luennoilla, kirjastossa, salilla ja saunomassa heti vauvan syntymän jälkeen, palasin virkistyneenä kuuntelemaan kitinää ja vaihtamaan vaippoja. Arvostelijoiden tulisi muistaa että jokainen nainen on oma persoonansa, toisille vaipanvaihto ja imetys ei riitä täyttämään päiviä, varsinkin kun ensimmäiset 4kk vauva on aikalailla ameeban tasolla mitä seuraan tulee. Miksemme samalla arvostele isiä töiden ja harrastusten jatkamisesta? Naisilla tuntuu olevan kumman kova tarve pakottaa samaan kapeaan muottiin.

Vierailija
Vierailija

Kahvisyyllistäjälle:

 

Oikeasti onko oma elämäsi noi kauheaa kiun täytyy syyllistää? Itse elät täydellistä elämää? Kasvatat varmaan takapihalla omat tomaatit ja kurkut, toivottavasti et syö mitään muuta sillä kaikki sisältää paljon ympäristömyrkkyjä ja lisäaineita että sehän on itsepetosta ettei vauvaan menisi myös.

 

Voi luoja oikeesti..Häpeän sun puolesta!

 

Hohhoijjaa, arvasin että joku älähtää kun sanon vaan ääneen sen, mikä on totuus. Eikö näissä blogien kommenttiosioissa saisi kyseenalaistaa bloggaajien toimintaa millään lailla? Ymmärrän että moni ihailee tätä Kaisa Jaakkolaa, mutta eivät hänen(kään) tekstinsä mitään jumalan sanaa ole, jota ei saisi kritisoida. 

 

Juu en viljele omia kurkkujani ja tomaattejani, vaan ostan ne ihan lähikaupan luomuosastolta, mutta käsittääkseni ne (tai muutkaan meidän perheessä nautitut elintarvikkeet) eivät aiheuta riippuvuutta, sydämentykytystä, levottomuutta, ym. tyypillisiä kofeiinin haittavaikutuksia lapselleni, jota imetän. Kahvin haitat on ihan tieteellisesti tunnustettuja ja jokainen tietää minkälainen piriste kofeiini on! Rinnastuksesi ontuu siis aika pahasti, hyvä minun kirjoitustani kritisoiva kirjoittaja.

 

Ja tosiaan kuten sanoin, olen itsekin äiti, joten tiedän kyllä miten väsyttävää aikaa pikkuvauva-aika on. Tästä huolimatta luovuin jo raskausaikana kofeiinista (alkoholia, tupakkaa ym. päihteitä tai riippuvuutta aiheuttavia aineita en ole ikinä käyttänytkään) ja kaikista muistakin keinotekoisista ja pitkälle prosessoiduista aineista ja elintarvikkeista, enkä ole niitä lapsen synnyttyäkään käyttänyt.

 

Mielestäni on järkyttävää, miten tämä yhteiskunta toimii kofeiinin ja kaikenlaisten lääkkeiden ja piristeiden voimalla! Eikä tämä ole mitään syyllistämistä, päinvastoin! Ihmisille tuputetaan kaikenmaailman ylikalliita ja keinotekoisia lisäravinteita, "superfoodeja", ihmepirtelöitä ym. hömpötyksiä, niin että normaalia, terveellistä perusruokaa syövä ihminen tuntee itsensä helposti huonoksi ihmiseksi ja jotenkin kelkasta tipahtaneeksi, jos ei halua tämmöiseen hössötykseen lähteä mukaan.

 

Meidän perheessä syödään vihannekset vihanneksina, hedelmät hedelminä ja marjat marjoina, en käsitä miksi ne pitäisi työntää jostain sekoittimesta läpi... Perheessämme syödään myös täysjyväviljaa (hui!), eli aamupuuroa ja joskus välipalaksi ruis- tai kauraleipää, luomulihaa (vielä suurempi hui!), sekä ihan normaaleja maitotuotteita. Ja voidaan erinomaisesti! Kellään perheessämme ei ole paino-ongelmia, jaksamme työssä ja arjessa, sekä harrastuksissa, ilman että asiasta täytyy tehdä sen isompaa numeroa. 

 

Mutta eipä tästä aiheesta sen enempää, lähden tästä ulkoilemaan lasten kanssa, mukavaa päivää vaan kaikille tasapuolisesti! :)

 

 

 

Vierailija
Vierailija

Olen tehnyt takakyykkyä smith-tangolla. Mistä johtuu että selkäni kipeytyy suuremmilla painoilla? En kehity tässä ollenkaan koska selkäkipu ilmenee aina seuraavana päivänä ja joudun taas laskemaan painoja. Tuntuu että jaksaisin kyykätä isommilla painoilla mutta selkä ei kestä. Alaselkä nimenomaan. Olen kattonut että polvet ei mene yli varpaiden ja mielestäni selkäni on suorana.. Kerran personal trainer katsoi liikkeen eikä sanonut ainakaan mitään että olisi ollut liikerata väärin.. Tämä on lempiliikkeeni ja tahtoisin kehittyä!

 

Polvet saa mennä varvaslinjan yli, mikäli paino pysyy kuitenkin koko jalkapohjan päällä, eikä siirry eteen. Pitkäreisisenä olisi muuten mahdotonta tehdä kyykkyä ollenkaan, jalkojen asentoakaan ei voi loputtomiin leventää.

 

Oletko kokeillut kyykkyä vapaalla tangolla? Smithissä iso ongelma on se, että siinä liikerata on fiksattu, eikä se ole kaikille kovin luonnollinen. Muistathan myös keskivartalon kontrollin koko liikkeen aikana? Smithissä tämä on helppo unohtaa. Oletko varma, että takapuoli ei "dippaa" kyykyn ala-asennossa?

 

Nuo tuli ekana mieleen...

 

-Nanna-

 

PS. Etari on maastavedon ohella ihan kuningasliike! Mun takakyykky on niin huono (tekniikka lähinnä), että etarista nousee jopa enemmän. Mutta mun välityksille etukyykky (myös maljakyykky) on niin paljon parempi liike. Huomaa treenin jälkeen, että ryhti on parempi, koska molemmissa liikkeissä koko kroppa saa treeniä.

Vierailija

Kahvisyyllistäjälle: Taidat haluta vain pönkittää omaa egoa, jos olet oikeasti kiinnostunut muiden hyvinvoinnista niin kannattaa harkita miten kirjoittaa asioista, ilmeisesti tuo ulkoilukommenttikin oli tarkoitettu jonkinlaiseksi näpäytykseksi niille jotka ovat koneella. Olet itsekin löytänyt nettiin yllättävän usein ollaksesi täydellinen äiti?

 

Kiitos kun tulit kertomaan ruokaympyräsi ja täydellisyytesi meille muille, saimme kovin paljon siitä vinkkejä arkeen! Esimerkiksi sen että marjojen soseuttaminen on huuhaata. 

 

PS. Miksi neuvolassa ei neuvottu jättämään kahvia pois imetysaikana? 

PPS. kannattaa suunnata viha ja turhautuminen oikeasti vääriin asioihin maailmassa eikä normaaliin äitiin joka joi yhden kupin kahvia. Vähän sunteellisuuden tajua, kiitos.

Vierailija

Minä join ihan reippaasti kahvia odotusaikana, koska olen aina tehnyt niin eikä - kuten monella käy - kahvi alkanut tökkiä yhtään. Varmaan sen vuoksi kahvinjuonti ei nähdäkseni vaikuttanut imetysaikanakaan sen kummemmin. No, ehkä kuitenkin sen verran, että lapsi on myöhemmin (siis siitä lähtien kun on isolla tuolilla istunut) ottanut kahvipöydässäkin aina kahvia eikä mehua. 

Söin imetysaikana ihan niin kuin muulloinkin, ja lapsi nukkui hyvin tai huonosti ilman, että olisin yhdistänyt sitä mihinkään erityisiin ruoka-aineisiin. Väittäisin, että suurin osa vauvoista tekee niin ja allergiset tms. ovat pieni vähemmistö. Blogistille tsemppiä yövalvomisiin, vauva kasvaa ja kehittyy niin nopeasti, että tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti.

Vierailija

Laitoin linkin siksi, kun joku kyseli miksei kahvia neuvota välttämään neuvolassa. Kyllä minua ainakin neuvottiin ja nimenomaan viitattiin uusimpiin tutkimuksiin kofeiinin haitallisuudesta raskausaikana ja imetysaikana.

Vierailija

Voi olla että kofeiini vaikuttaa imetyksen kautta vauvaan.. mutta jos ravinto muuten on niin moitteetonta ja ravitsevampaa kuin monella teistä - ei se pari kuppia kahvia ole mitään mistä motkottaa

 

Itse join kahvia joka aamu kun imetin poikaani. Hänellä ei tullut minkäänlaisia oireita. Joskus se kuppi kahvia antaa ihan energiaa jopa henkisesti ja lievittää ainakin omaa stressiä. Eiköhän virkeämpi ja hyvätuulinen äiti ole parempi vauvalle kuin väsynyt, vaikka äiti kahvia pari kuppia joisikin. Jos vauvalle tulisi oireita niin siinä vaiheessa alkaisin itse karsimaan sitä kahvia pois..

 

Tsemppiä Kaisa vauva-arkeesi! Oma poika on 1,5 vuotta tällä hetkellä. Olen lukenut kirjojasi sekä blogia ja olen saanut paljon enemmän energiaa syömällä kehotuksiesi mukaisesti! Pyrin kotona kuntoilemaan painoilla kun poika nukkuu päikkäreitä. Välillä väsyttää koska lapselle iskee 4 hammasta samanaikaisesti ja yöt ovat valvomisia. On siitä yksin silti pärjätty.

 

Varmasti alkaa pian helpottaa pojan kanssa yöt ja kun hän pian nukkuu enemmän vain öisin, niin oma päivärytmisi helpottuu. Odotan itse innolla kesää. Silloin pääsee helposti lapsen kanssa ulos eikä ole tappelua tuhansista vaatekerroksista.

 

Elämässä on vaikeita, hankalia ja väsyttäviä aikoja. Joskus tuntuu ettei millään jaksa edes perusaskareita. Mutta kyllä se siitä!

Vierailija

Koska oma olo on sietämätön ilman kofeiinia!? Etkö itse syö mitään mahdollisesti haitallista koskaan? Syötkö gluteenia? Tutkipa mitä kaikkea se voi aiheuttaa!

Vierailija
Vierailija

Koska oma olo on sietämätön ilman kofeiinia!? Etkö itse syö mitään mahdollisesti haitallista koskaan? Syötkö gluteenia? Tutkipa mitä kaikkea se voi aiheuttaa!

 

Niin itsekästä ajatella vain omaa oloa... mietipä miten sietämätön vauvasi olo on sitten kun lopetat imetyksen ja vauva on jo kofeiinikoukussa!!?? Vai meinaatko alkaa juottaa päänsärystä, kärttyisyydestä ym. vieroitusoireista kärsivälle taaperollesi kahvia??

 

Gluteiinin haitoista olen tietoinen, enkä sitä syökään. Miehelläni on keliakia, joten senkin takia gluteiinittomuus on meidän perheelle tuttua. Pyrin syömään ja tarjoamaan perheelleni mahdollisimman puhdasta, ei-jalostettua/prosessoitua ruokaa ja välttämättään lisäaineita ja kemikaaleja. Minulle tämä tosin ei ole mikään uusi juttu, näin olen syönyt lapsesta lähtien ja voinut kenties juuri siksi aina niin hyvin. Koskaan en ole kärsinyt ylipainosta tai ruuansulatusvaivoista tms. joten aion jatkaa tällä hyväksi havaitulla linjalla lopun ikääni. Kuitenkaan tekemättä siitä mitään erityistä numeroa.

 

Vierailija

Urpot! :D Ei kahvinjuonnista ole mitään haittaa. Kofeiinia syötetään muuten pikkukeskosille sairaaloissa ihan sellaisenaan viikkotolkulla estämään hengitystaukoilua, eikä siitäkään mitään haittaa ole, ja niiden määrien rinnalla joku tissimaidosta saatu kofeiini on kärpäsenkakka saharassa. Sitten on tietenkin horsmaperseet erikseen, joiden mielestä kaikki paitsi raakamaito on saatanasta.

Vierailija

Voi itku kun ei mitään muuta ilkeiltävää tällä kertaa Kaisan blogista löytynyt, niin tehtiin sitten (kahvi)kupista asiaa! Ei hyvää päivää.. tsemppiä Kaisa!

Vierailija
Vierailija
Vierailija

Koska oma olo on sietämätön ilman kofeiinia!? Etkö itse syö mitään mahdollisesti haitallista koskaan? Syötkö gluteenia? Tutkipa mitä kaikkea se voi aiheuttaa!

 

Niin itsekästä ajatella vain omaa oloa... mietipä miten sietämätön vauvasi olo on sitten kun lopetat imetyksen ja vauva on jo kofeiinikoukussa!!?? Vai meinaatko alkaa juottaa päänsärystä, kärttyisyydestä ym. vieroitusoireista kärsivälle taaperollesi kahvia??

 

Gluteiinin haitoista olen tietoinen, enkä sitä syökään. Miehelläni on keliakia, joten senkin takia gluteiinittomuus on meidän perheelle tuttua. Pyrin syömään ja tarjoamaan perheelleni mahdollisimman puhdasta, ei-jalostettua/prosessoitua ruokaa ja välttämättään lisäaineita ja kemikaaleja. Minulle tämä tosin ei ole mikään uusi juttu, näin olen syönyt lapsesta lähtien ja voinut kenties juuri siksi aina niin hyvin. Koskaan en ole kärsinyt ylipainosta tai ruuansulatusvaivoista tms. joten aion jatkaa tällä hyväksi havaitulla linjalla lopun ikääni. Kuitenkaan tekemättä siitä mitään erityistä numeroa.

 

Onko itsekästä ajatella sitä, että pyrkii pysymään toimintakykyisenä? No, onneksi olkoon vain täydellisyydestä, mahtaa olla hieno tunne tietää olevansa kaikin puolin moitteeton äiti ja ihminen.

 

Vierailija

Vielä sille henkilölle kuka syyllisti kahvinjuonnista imetysaikana:

 

Minä en usko että elät itse niin täydellistä elämää kuin annat ymmärtää, onnellinen ihminen ei syyllistä ja nosta itseään kenenkään yläpuolelle. 

 

Ihan oikeasti, maailmassa on sotia, pedofiilejä ja lapsia jotka asuvat kadulla. Ja sinä et ymmärrä miten joku voi juoda kahvikupposen imetysaikana. 

 

Oon niin kyllästynyt että naiset kääntyy toisiaan vastaan ja tälläsissä mitättömissä asioissa! 

Vierailija

Kaisa, muistuttaa paljon esikoiseni vauva aikaa tämä blogi. Annan oman vinkkini, koska 7 vuodessa ymmärtää itseään ja äitiyttään jo jonkin verran. Itsellä oli sama, että kun on univajetta, niin heti aivot käyvät kierroksilla ja pienet asiat tuntuu laittavan koko päivän pilalle. Tajusin sen jälkeenpäin, miksi univaje aiheutti vielä enemmän väsymystä. ... Koska sitä ei ihminen anna itselleen lupaa olla väsynyt. Pitäisi jaksaa sitä ja tätä ja näyttää hyvältä ja syödä hyvin ja tosiaan se oli minulle ainakin ongelma kun vaadin itseltäni vielä pikkuvauva vaiheessakin liikaa. Joten annan vinkin, koska jos sattuu, että tästä vaikka olisi hyötyä. Anna itsellesi lupa olla välillä väsynyt tuntematta siitä syyllisyyttä. Jos paha univaje on päällä, niin kaikki ylimääräinen pois ja lepoa, ulkoilua kävellen, ruokaa, ja lämpöisiä suihkuja ja jotain viihdettä telkkarista.  Vauva aika on niin lyhyt, että kaikki muu voi odottaa ja se paras olo löytyy sitten kun koko perhe nukkuu pitkään kokonaisia öitä. Siihen asti ole itsellesi armollinen. Voihan olla, että oletkin, mutta tässä vain oma kokemukseni vauva-ajasta.

Vierailija

Kaisa, Tampereen luento oli hieno myös sinun osaltasi! :) Minun keski-ikäistä sydäntäni lämmitti muuten erityisesti se, miten kauniisti katsoit Jonia, kun hän puhui. Oi...

 

Minulla ei ole lapsia, mutta muistan vuosien takaa, kun siskoni lapset olivat pieniä. Siskoni elämäntavat eivät olleet erityisen terveet ja kahviakin kului useampi kuppi päivässä - ja silti kumpikin lapsi alkoi tyyliin kuukauden ikäisestä nukkua kahdeksan tuntia yössä putkeen. Siskoni ei käytännössä koskaan heräillyt tai imettänyt yöaikaan. 

 

En minä vauvoista mitään ymmärrä, mutta tuli vaan mieleen, että mitäpä jos veisit Juliuksen vyöhyketerapeutille. Hän varmaan osaisi neuvoa sinulle muutaman hyvän niksin, joilla saisit itsekin hoidettua Juliusta. (Luulen, että pienten vauvojen hermostoa voi rauhoittaa esim. juuri v-terapialla ja siten saada makoisammat unet koko perheelle.)

 

Tsemppiä! :)

 

 

Vierailija

Kateelliset täällä kritisoivat Kaisan elämäntapoja... Kaunis ja itsestään huolta pitävä nainen näköjään taas ärsyttää. Älkää lukeko hänen blogiaan, jos se saa karvanne noin pystyyn. Kaisalla on oikeus omaan elämäänsä ja omiin valintoihinsa.

Vierailija

Olipa kiva blogikirjoitus, löysin tämän ihan sattumalta netistä vauvasivuilla etsiessäni tietoa.

Vierailija

Heh, kateudesta ei minun kohdallani ainakaan ole kyse... En kadehdi hänen ulkonäköään enkä elämäänsä muutenkaan millään lailla (pidän omasta ulkonäöstäni ja elämästäni huomattavasti enemmän! ). :) Uskallan myös väittää olevani Kaisaa huomattavasti paremmassa fyysisessä kunnossa, vaikka ihan turhaa tällainen vertailu tietysti on, eikä ole tässä edes pointtina. 

 

Seuraan Kaisan blogia koska olen samassa elämäntilanteessa oleva pikkuvauvan äiti. Karvani eivät mitenkään "nouse pystyyn" tämän blogin lukemisesta, päinvastoin pidän Kaisaa oikein fiksuna ihmisenä ja hänen blogissaan on paljon asiaa. Välillä vaan käy jotenkin ärsyttämään tämä nykyään niin pinnalla oleva "supersmoothie-elämäntapa" jossa täysin normaaleista asioista (kuten terveellisestä syömisestä ja liikunnasta) tehdään hirveä numero, viime kädessä tarkoituksena rahastaa ihmisten näennäisellä kyvyttömyydellä käyttää omaa maalaisjärkeään ja tehdä terveellisiä valintoja jokapäiväisessä elämässään. En nyt tiedä miten asian paremmin ilmaisisin, toivottavasti edes joku tajusi mitä yritän sanoa... 

 

Näitä tämäntyylisiä blogeja kuin Kaisan on aika paljon nykyään ja uskallan väittää, että monet niistä aiheuttavat naisille hirveästi paineita siitä, mitä kaikkea pitäisi olla ja jaksaa. Ja ketkä jälleen hyötyvät tästäkin ilmiöstä, no ketkäs muut kuin luontaistuotekauppiaat, life coachit ym. hyvinvointibisneksessä toimivat. 

 

Minusta on ihan hyvä että jotkut täälläkin uskaltavat kritisoida Kaisaa, senkin uhalla että kritiikki pyritään vesittämään heti vanhalla kunnon kateuskortilla ja tyhmäksi/tietämättömäksi haukkumalla, kuinkas muuten...Tuo kahvikeskustelu oli kaikessa naurettavuudessaan mielestäni ihan terveellinen, kyllä asioista pitää saada ja uskaltaa puhua niiden oikeilla nimillä kritiikinkin uhalla. :) 

Vierailija

Kritisointikin on taitolaji.

Minun silmääni tämä kahvikritiikki kuulosti silkalta ilkeilyltä ottaen jo huomioon senkin, että bloggari oli aiemmin kertonut olleensa juomatta kahvia ajatellessaan sen vaikuttaneen vauvansa vointiin ja nyt ollessaan aivan rättipoikki haki piristystä kahvikupposesta ja kirjoitti sen blogiinsa. Ihan kuin nyt kritisoija olisi päässyt näpäyttämään että "ähäkutti, sainpas sinut jostain kiinni: aiheutat haittaa vauvallesi (=suurin mahdollinen synti), sinä joka sentään olet hyvinvointialan asiantuntija". 

Melkoinen kahvigate tästä kyllä tuli. Toivottavasti voit Kaisa jatkossa juoda kahvisi tätä älytöntä jupakkaa miettimättä. Tai ehkäpä miehesi keksii tästä muutaman hykerryttävän vitsin. ;) Jaksamisia sinulle!

Vierailija
Vierailija

Heh, kateudesta ei minun kohdallani ainakaan ole kyse... En kadehdi hänen ulkonäköään enkä elämäänsä muutenkaan millään lailla (pidän omasta ulkonäöstäni ja elämästäni huomattavasti enemmän! ). :) Uskallan myös väittää olevani Kaisaa huomattavasti paremmassa fyysisessä kunnossa, vaikka ihan turhaa tällainen vertailu tietysti on, eikä ole tässä edes pointtina. 

 

Seuraan Kaisan blogia koska olen samassa elämäntilanteessa oleva pikkuvauvan äiti. Karvani eivät mitenkään "nouse pystyyn" tämän blogin lukemisesta, päinvastoin pidän Kaisaa oikein fiksuna ihmisenä ja hänen blogissaan on paljon asiaa. Välillä vaan käy jotenkin ärsyttämään tämä nykyään niin pinnalla oleva "supersmoothie-elämäntapa" jossa täysin normaaleista asioista (kuten terveellisestä syömisestä ja liikunnasta) tehdään hirveä numero, viime kädessä tarkoituksena rahastaa ihmisten näennäisellä kyvyttömyydellä käyttää omaa maalaisjärkeään ja tehdä terveellisiä valintoja jokapäiväisessä elämässään. En nyt tiedä miten asian paremmin ilmaisisin, toivottavasti edes joku tajusi mitä yritän sanoa... 

 

Näitä tämäntyylisiä blogeja kuin Kaisan on aika paljon nykyään ja uskallan väittää, että monet niistä aiheuttavat naisille hirveästi paineita siitä, mitä kaikkea pitäisi olla ja jaksaa. Ja ketkä jälleen hyötyvät tästäkin ilmiöstä, no ketkäs muut kuin luontaistuotekauppiaat, life coachit ym. hyvinvointibisneksessä toimivat. 

 

Minusta on ihan hyvä että jotkut täälläkin uskaltavat kritisoida Kaisaa, senkin uhalla että kritiikki pyritään vesittämään heti vanhalla kunnon kateuskortilla ja tyhmäksi/tietämättömäksi haukkumalla, kuinkas muuten...Tuo kahvikeskustelu oli kaikessa naurettavuudessaan mielestäni ihan terveellinen, kyllä asioista pitää saada ja uskaltaa puhua niiden oikeilla nimillä kritiikinkin uhalla. :) 

 

Heh, kylläpä kuitenkin menit kovin puolustuskannalle ja aloit heti "ylistää" ja verrata itseäsi Kaisaan.

Vierailija

Kyllä minä veikkaan, että suurin osa tämän sivuston täydellisistä mammoista tekee paljon "pahempia" asioita kuin juo joskus kupin kahvia. Kuinkahan moni vaan makaa sohvalla läskeineen ja mättää einesruokia turvonneeseen naamaansa? Kysynpä vaan. 

 

Taas kerran joutuu ihmettelemään, että jääkö joillain ne aivotkin sinne synnytyssaliin vai miten tällaisia tampioita tälle palstalle kasautuu.

 

Tsempit Kaisa!

Vierailija

Valtavasti tsemppiä Sinulle Kaisa! Olet todella rohkea äiti koska pystyt avoimesti myöntämään sen että väsyttää, vaikka olet ammatiltasi se "jonka pitäisi aina jaksaa"... Ja tosi hyvä että mietit koko ajan miten voisit olotilaasi parantaa, arvostan Sinua! Hyvä kommentti tuossa ylhäällä vyöhyketerapiasta. Ehkä oletkin sitä jo kokeillut Juliukseen? Ja yksi ihan loistava mutta vähän erilainen vaihtoehto on ystävien pyytäminen viemään vauvaa vaunulenkille niin saat itse nukkua/levätä/ladata akkuja. Itse olen soittanut koulutetun MLL lastenhoitajan jelppimään kun on ollut tarve. (www.MLL.fi sivulla lisätietoja.) Hoitajan voi soittaa ihan vain pariksi tunniksi tai pidemmäksikin aikaa ja itse voi hyvin olla samaan aikaan kotona jos niin haluaa tai sitten pyytää hoitajaa lähtemään vaunulenkille tms. Mikä vain omalla kohdalla tuntuu parhaimmalta. Meillä parista hoitajasta on tullut vuosien varrella esikoisellemme tärkeitä henkilöitä, koska sama kiva hoitaja on usein kutsuttu meille hoitamaan häntä ja joka keskittyy sillä hetkellä 100% häneen :) Tällaisella vauva-ajan pika-avulla väsymykseen voi siis olla hyviä vaikutuksia lapsen elämään myöhemminkin kun hänestä välittäviä aikuisia on useampi ympärillä.

Vierailija

Hei kahvinsyyllistäjä, etkö ymmärrä että maitotuotteet ja viljatuotteet aiheuttavat lapsissasi sekä perheessäsi hiljaista inflammaatiota joka ei näy päällepäin? Näin ollen aiheutat toimillasi hengenvaaran koko perheellesi!

Vierailija

Univaje on kyllä maailman pahin kidutuskeino...Huoh ! Onneksi sekin "vaihe"menee joskus ohi. Jokainen ihminen rentoutuu omilla keinoillansa. Itse kahden koliikkisen äitinä,siltikin tein lopputyön,opiskelin lisää ja kävin salillakin...tarpeeksi kun väsytti ei aina saanut unta vaikka vauva nukui. Vertaistuki luennoilla ja tuulettuminen salilla piristi kyllä mieltä enemmän kuin puolikuolleena makailu sohvalla...

Vierailija

Minulla ei ole lapsia, joten en ole tässä todellakaan mikään asiantuntija, mutta muistan lukeneeni, että vauvoilla ja vielä pienillä lapsillakin kofeiini metaboloituu erittäin hitaasti. Menee muistaakseni lähes vuorokausi, että kofeiini poistuu kokonaan vauvan elimistöstä. Tuskin tästä muuta hirveää seuraa kuin se, että vauva saattaa nukkua huonosti, vaikka viimeinen kahvi olisi juotu 12 tuntia sitten. Mut jos tässä ei ole ongelmaa, niin tuskinpa hyvä äiti huonoksi muuttuu ihan vain kahvia juomalla. Live and let live.

Vierailija

Kommentoija numero 27 jatkaa vielä hiukan. 

 

En tullut sanoneeksi sitä, että vauvan nukkuminen ei välttämättä riipu ollenkaan äidin elämäntavoista. Kuten sanottua, siskoni elämäntavat eivät olleet kovin terveelliset ja siitä huolimatta hänen lapsensa nukkuivat pikkuvauvasta saakka täysiä öitä.

 

Eli älä sinä Kaisa ruoski itseäsi Juliuksen huonoista unista - se ei ole sinun syytäsi! 

Vierailija

Uskoisin,että kaikki jotka ovat lukeneet Kaisan kirjoja ja blogeja tajuavat hänestä sen,että hän tekee tätä sydämellään,ei dollarin kuvat silmissä.Ja myös hän on nyt uuden haasteen edessä,vauva on syntynyt ja hän on äiti.Ensimmäistä kertaa elämässään. On järkyttävää lukea kuinka naiset täällä haukkuvat ja arvostelevat ihmistä,joka kertoo omasta arjestaan ja jaksamisestaan rehellisesti.Muistuttaisin teitä ilmanpilaajia sillä tosiasialla,että nainen on erittäin herkässä mielentilassa kuukausia synnytyksen jälkeen.Enemmän nämä teidän typerät arvostelut haavoittavat Kaisan vauvelia kuin yksi kahvikuppi. 

Jokainen syököön marjansa miten haluaa ja jos jotakin ärsyttää smootheilu,eihän sitä vitamixiä tarvitse ostaa. Jos on täydellinen jo valmiiksi vielä ilman sairauksia,luulisi elämän olevan myöskin niin täydellistä ,ettei tarvitsisi ilkeillä täällä toisille.Toisin se on meillä joiden on ollut pakko paneutua ruuan puhtauteen ja sen imeytymiseen koska oma elimistö ei toimi sairauden takia kunnolla.

Tsemppiä Kaisa,olet ihana äiti ja nainen!

 

Vierailija

Mikähän äidinmaidon kofeiinipitoisuus on? Taitaa laimentua äidin elimisössä kohtuullisen laimeeksi. Asiaa voinee verrata alkoholin nauttimisen vaikutusta äidinmaidon alkoholipitoisuuteen. Määrät on niin pieniä, ettei niillä ole käytännössä mitään vaikutusta lapsen elimistöön. 

Seuraa 

Blogiarkisto

2014