Juliuksen syntymän myötä kehitin itselleni periaatteen, jota olen aika pitkälti noudattanut tähän saakka. Periaatteen mukaan yksi juttu päivässä riittää. Olen ajatellut, että tässä vauva-arjessa minun ei tarvitse venyä mahdottomiin suorituksiin.

Kirahvinpopsija. Sophie-lelut ovat suosiossa, kun hampaita puskee alaleuasta.

Juliuksen syntymän myötä kehitin itselleni periaatteen, jota olen aika pitkälti noudattanut tähän saakka. Periaatteen mukaan yksi juttu päivässä riittää. Olen ajatellut, että tässä vauva-arjessa minun ei tarvitse venyä mahdottomiin suorituksiin. Saman päivän aikana ei tarvitse siivota kotia, käydä ruokakaupassa, käydä punttisalilla, käydä lenkillä, kahvitella kaverin kanssa ja niin edelleen - yksikin asia riittää. Muun ajan voin pyhittää olemiseen ja akkujen lataamiseen. 

Välillä olen elämännälässäni yrittänyt livetä tästä. Käynyt kaverin kanssa lounaalla, sen jälkeen mennyt hoitamaan kaupungille asioita ja sieltä vielä punttisalille. Lopputuloksena on yleensä kärttyinen vauva ja väsynyt äiti, kun lopulta pääsemme kotiin. Paljon paremmin menee, kun ei kasaa itselleen liikaa odotuksia ja tekemistä. Tällaiselle tättähäärälle se on joskus helpommin sanottu kuin tehty. Usein riittämättömyyden tunne painaa rintaa, kun yrittää olla itselleen ja kaikille muille kaikkea, eikä rahkeet silti riitä.

Viime viikkoina on ollut jo sen verran helpompaa, että joihinkin päiviin on voinut upottaa useammankin tekemisen. Maanantaina kävin vaunulenkillä ja sen jälkeen istuimme iltapäivää meillä tutun äidin kanssa teekupposen ja smoothien kera. Edelleen silti huomaan, että parhaiten menee kun tekemistä on vain vähän.

Vähän niinkuin yli 90-vuotiaalla mummollani. Hänelle joskus hieroja sanoi, että "Aune, se riittää kun teet yhden asian päivässä. Jos on pyykkipäivä niin peset ne pyykit. Muuta ei tarvitse jaksaa. Seuraava päivä tekemisineen tulee kyllä.."

Menneellä viikolla Juliukselle puhkesi ensimmäinen hammas. Vähän oli kärttyilyä ilmassa ja yhtenä yönä poju heräsi itkien, mutta rauhoittui onneksi sitten reilun puolen tunnin päästä ja loppuyö meni hyvin. Poika syö Sophie-kirahvileluja niin että narske käy. Nuo Sophie-purulelut ovat olleet kyllä tosi kivoja. Ei haitallisia aineita, sopii hyvin käteen, muodot ja värit tuntuvat kiinnostavan kovasti. Ne olivat ainakin vielä menneellä viikolla Stockalla alennuksessa, kannattaa käydä kurkkaamassa jos eivät vielä ole tuttuja.

Ikääkin tuli jo 5kk täyteen! Julius alkaa olla iso poika, veikkaan että painoa on jo yli 8kg. Ja on äidilläkin jo ikää, kohta vietetään puolivuotissynttäreitä. Alkuajan panikoinnista ei ole tietoakaan. Paitsi vähän jänskättää meidän toukokuisen Kalifornian reissun osalta. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Viikon 13 liikunnat:

- Ma: Vaunulenkki 1h
- Ti: Lepo
- Ke: Vaunulenkki 40min ja kotitreeni
- To: Käynti osteopaatilla, iltaköpöttely
- Pe: Salitreeni
- La: Vaunulenkki 1h
- Su: Vaunulenkki 40min ja kotitreeni

Tällä viikolla koitin saada taas enemmän lihaskuntotreeniä viikkoon. Pelkkä aerobinen ei mielestäni ole paras tapa kunnon ylläpitoon ja parantamiseen. Tarvitaan hormonitoimintaa tasapainottavaa ja aineenvaihduntaa vauhtiin potkivaa punttitreeniä. Kotitreenini ovat simppeleitä, hyvin samanlaisia kuin Taikinasta teräkseksi - kropparemontti kiireiseen arkeen -kirjassani. Kirjasta löytyy kotitreenit puolen vuoden ajalle. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

1/6 | 

Yksi asia päivässä... voi totta tosiaan, pitää opetella se! Tahdon aina haluta tehdä kaiken heti ja touhuttanut aamusta iltaan. Tosin joskus päivät tuntuu todella pitkiltä, jos jo aikaisin aamupäivästä käy vaunulenkillä ja sitten on loppupäivän kotosalla. Ja sittenpä turhaudun siihen tekemättömyyteen. Se on kaikkein ärsyttävin piirteeni ja se harmittaa ja ärsyttää itseäni suunnattomasti :/ :D 

 

Voi kun jo kovin odotan jälkitarkastusta, että saisin siunauksen alkaa tekemään kotitreenejä :) Taikinasta teräkseksi on jo pari kuukautta odotellut tätä hetkeä! Kauhia kaipuu reenailun makuun. 

 

Ihanaa aurinkoista viikkoa koko perheellenne :)

2/6 | 

Minäkin otin tämän yksi asia päivässä -asenteen käyttöön vauva-arkeni alkutaipaleella. Voi kuinka se helpotti, oikeasti. Alussa pakotin itseäni päivän mittaan tekemään joka siunaantuvassa välissä (ja niitä oli olemattoman vähän) kotitöitä mutta sitten mietittyäni tilannetta totesin, ettei meidän ole oikeastaan päivän aikana vauvan hyvinvoinnin ohella pakko hoitaa kuin perheemme koirien pieni ulkoilutus. Yksistään siinä oli haastetta kyllikseen sillä vauvani ei viihtynyt vaunuissa vaan käytössä olivat kantovälineet. :)

3/6 | 

Tuo yksi asia päivässä -systeemi pitäisi kyllä opetella:) Mutta suurperheessä se ei ihan taida olla mahdollista, sotkua tulee joka päivä ja muutakin on kiva tehdä kuin siivota.

 

Oma kokemus sanoo myös, että aerobinen ei ole parasta liikuntaa (pelkästään se) raskauden jälkeen ja etenkin kun minulla oli urakoitavia vauvakiloja  se 20... Kuntosalin avulla paino on tippunut jo hyvinkin tavoitteeseen, BMI on normaali ja lihasta on tullut mukavasti. Lisäksi toki lenkkeilen. Vauveli on nyt  5,5kk iältään.

 

Nuo purukirahvit on kyllä hyviä, ja kun siinä on niin monta näppärää paikkaa mistä tarttua pikkukätösillä kiinni ja nykertää:)

 

Aurinkoista kevättä:)

 

http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

4/6 | 

Olipa ihana juttu, kun itse koitan ehtiä mahdollisimman paljon asioita hoitaa päivän aikana. Löysin tänne blogiin toista kautta, muistin lukeneeni Vauva-lehdestä juttusi tässä taannoin ja tarkoitus oli jo silloin etsiä tämä blogi luettavaksi. Nyt se viimein tuli vastaan.

 

- Sarkku K

http://sarqmaailmalla.blogspot.fi

5/6 | 

olen opetellut "siivoa yksi huone päivässä" tekniikan esim. perjantaina imuroin luutuan ja pyyhin pölyt olohuoneesta maanantaina makuuhuone, tiistaina vessa suihku kodinhoitohuone, keskiviikkona eteinen torstaina vierashuone. Keittiö joka päivä ja olohuoneen yleinen siisteys joka päivä. Helpottaa kun ei tarvi kerralla luututa kaikkia 120 neliötä tai imuroida! ja yhden huoneen siivoamiseen menee max 30-45 min

6/6 | 

vitonen oli kyl ny ihan OT mutta teki mieli kirjottaa jos joku muuki laiska siivooja saa idean :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2014